Travelt og herlig leirprogram i vinter

Ungdommene har siden november vært med om og arrangert tre supre leirer. 

I november var det tradisjonelle leirstedet på Trovassli byttet ut med Jønnbu på Lifjell. Litt større sted og kortere reisevei. Omkring 50 ungdommer fra Skien og Kragerø var med om en kjempeflott leir som også er en del av konfirmantåret for våre konfirmanter. Nydelige vinterlige omgivelser la til rette for både aking og grilling i lavvo i løpet av helgen, i tillegg til alt av program innendørs med samlinger med undervisning og andakt, jønnbubingo og gamblers. Spesielt fint var det å høre ungdommene selv både holde andakt, lede og dele vitnesbyrd.

På årets nyttårsleir så ble tidsrammen utvidet med et døgn siden i fjor, så leiren varte fra fredag 29. desember til mandag 1. januar. Også her i underkant av 50 ungdommer fra Oslo, Bærum, Kragerø, Sandefjord, Ålgård, Litauen(!) og Latvia(!) som fikk oppleve klatring, volleyball, bading i fritidsparken, samlinger, leker og aktiviteter, kurs og ikke minst en feiende flott nyttårsfeiring i sammen. På denne leiren så hadde ungdommene selv hovedansvar for programmet, mens endel voksne hjalp til med matlaging og servering.

Sist i rekken av leirer var den etterhvert tradisjonsrike felles konfirmantleiren på Vegårtun. Her var vi til sammen omkring 85 konfirmanter og ledere. Vår gruppe fra Skien utgjorde den største gruppen med våre konfirmanter, fjorårskonfirmanter og unge ledere. Fokuset gjennom helgen var «Gode valg» og i tillegg til undervisning og samlinger, volleyball og andre aktiviteter innendørs så bydde Vegårshei på et fantastisk vintervær slik at uteaktiviteter som Vegårtunrebus og Bibelsmugling fikk de beste rammer.

Leirer er viktig for ungdommer. Mange finner tro, kall, men også fellesskap og vennskap gjennom dette. Og det er en kjempefin anledning for ledertrening. Derfor har vi et stort fokus på leirarbeid.

Neste leiropplevelse for våre ungdommer er når vi sammen med ungdommer fra Drammen, Oslo, Bærum, Kragerø drar til Latvia i påsken.