Kjempeflotte dager på Tabitasenteret i Latvia

I årets palmehelg, fra fredag til tirsdag, var 45 ungdommer og ledere på reise til Tabitasenteret i Latvia. Hovedgruppen besto av ungdom og ledere fra vår kirke, i tillegg til ungdom og ledere fra Kragerø, Drammen, Bærum, Oslo og Halden.

Det forberedes til middag og dessert lørdag kveld. Taco og fruktsalat på menyen

Med stort hjerte og engasjement så bidro gruppen i arbeidet Tabitasenteret gjør blant barn og unge. Ungdommene og lederne hadde lek og aktiviteter for barna på senteret, lagde mat og program til samlinger med dem, var på hjembesøk med poser med mat og hushodningsartikler, renoverte en leilighet for et av barna på senteret, renoverte på Tabitasenteret. I tillegg til at dem på palmesøndag deltok på gudstjenesten i Ogre baptistkirke med vitnesbyrd, sang og tale.

På søndag deltok gruppen på gudstjeneste i Ogre baptistkirke

På en slik reise så er det så mye fint som skjer. Det ene er at det er fint å få lov til å være med å skape glede og forandring gjennom å bidra med fysisk arbeid, eller lek og aktiviteter eller omsorg og varme. Men det er også slik at det skapes noe i dem som drar på tur. Møte med mennesker og forholdene dem lever under og ikke minst møte med dem som vier sitt liv til Jesu barmhjertighetstjeneste skaper varige inntrykk.

 

Før og etter bilde av leiligheten som ble pusset opp. Solveig Bergsland leder arbeidet på Tabitasenteret

Tirsdag gikk reisen tilbake til Norge med mange inntrykk og opplevelser. Og ikke minst nye vennskap i Latvia. Som kirke er vi glad for den fine relasjonen vi har både til Tabitasenteret og Ogre baptistkirke og ser frem til nye besøk!