Håpets reise for ukrainske baptister

I to år har EBF og den globale baptistfamilien forsøkt å stå sammen med våre ukrainske baptistsøstre og brødre mens de har svart på behovene til samfunnet deres. Vi har lært av dem viktigheten av kristent håp og tillit til Guds suverenitet. De har inspirert oss i sin tilnærming til tilbedelse og oppmuntret vår forpliktelse til å møte behovene til våre naboer, uansett hvor utfordrende det er. Takk for din støtte økonomisk og bønnfullt de siste to årene. «La oss ikke bli trette av å gjøre godt …» (Galaterne 6:9) Alan Donaldson, generalsekretær i European Baptist Federation

Igor Bandura, visepresident i Baptistsamfunnet i Ukraina reflekterer over to år med krig og tjeneste i landet sitt.

«Ukraina markerer toårsdagen for sin voldsomme konfrontasjon med ondskapens krefter. I 2022 så det ut for ukrainere at de ikke ville være i stand til å holde ut i mer enn noen få uker, verken følelsesmessig, fysisk eller defensivt. Men Herren holder ukrainere. Hver dag viser Han sine mirakler igjen og igjen foran og bak.

Fra den første dagen av fullskala invasjonen til nå, har befolkningen i Ukraina vært i fare for en humanitær katastrofe. Derfor er sosiale tjenester etterspurt av publikum. Å svare på det er den beste manifestasjonen av kristne offer i krigstid. Det er et sett med handlinger som ikke kan måles i tonn eller kilometer.

Hvis det humanitære departementet til baptistene i Ukraina i det første året av krigen var mer presserende og situasjonsbetinget, har det i år fått stabilitet, struktur og ryddighet.

Kirkene i Ukraina er sikre på at landet vil overleve og vinne, «for Han som er i oss er større enn han som er i verden», og fordi millioner av brødre og søstre fra hele verden er sammen med ukrainere.»