Christian er menighetens nye ungdomsarbeider

Det beste med ungdomsmiljøet i kirka er at det er inkluderende slik at det er et godt sted å være for alle. Det sier Christian Lysø Sølyst, som startet opp i stillingen som ungdomsarbeider nå i høst.

Christian kjenner menigheten godt, han er så å si vokst opp her sammen med familien sin. Nå er han læring i bilmekanikerfag- og kombinerer dette med en 25 % stilling som ungdomsarbeider. Det innebærer at han først og fremst er på jobb på torsdager når det er konfirmantsamlinger og kor, og på fredager på ungdomssamlingene i «Baggers».

Inspirerende med vekst

Jeg har hatt veldig lyst til å jobbe med ungdom og syntes det har vært veldig inspirerende å oppleve at gruppen unge har vokst det siste året. Så når henvendelsen kom om dette var noe for meg, så passet det så bra inn med mine tanker og mine opplevelser med Gud den siste tida, forteller Christian.

Et godt og trygt miljø

Han trekker fram betydningen miljøet og samlingspunktene i kirka har for ungdommene. Selv opplevde han å være den eneste kristen i klassen og det kan være krevende å stå i. Da kan det komme tanker om en er «bra  nok» for å være kristen. Venner i kirka, et budskap om at du så absolutt er god nok og elsket for den du er, og det å ha et godt og trygt miljø å være i, er utrolig viktig, sier han.

Vi ønsker Christian lykke til og Guds velsignelse i det viktige ungdomsarbeidet!