W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Flyktninger fra Myanmar (Burma)

Alle flyktningene fra Burma har endret oss som menighet. I samarbeid med Det norske Baptistsamfunn ønsker vi derfor å bidra overfor flyktninger fra Burma, eller Myanmar som landet offisielt kalles.

Det er omkring 1,5 million baptister i landet, og Myanmar Baptist Convention er et av de største baptistsamfunnene i verden. Imidlertid er situasjonen vanskelig for mange, grunnet det brutale styret til landets militærjunta. Mange har mistet håpet om en framtid i Burma. De har flyktet fra landet. Godt over 2000 har kommet fra Burma til Norge. Skien baptistmenighet har kontakt med 100 burmesere, hvorav flesteparten bor i Midt-Telemark. De fleste av disse tilhører de etniske minoritetsgruppene Chin og Karen. Vi ønsker å bidra til at flyktningene kan å bedre levekår.

Karenfolket er blant minoritetene som har erfart at militærstyret ikke er på deres side. Karenerne har tradisjonelt bodd i Karen-staten i Øst-Burma. På grunn av den væpnete konflikten med juntaen, er mange karenere internt fordrevne i sitt eget hjemland eller til flyktningleire i Thailand. Mange lever i fattigdom, de opplever brudd på menneskerettigheter, diskriminering på grunn av etnisitet og religion. Dårlig rettsvern har ført til at mange karenere har risikert livet og flyktet fra Burma. Mange karenere opplevde også den katastrofale syklonen Nagris i 2009.

Chinstaten ligger nordvest i Burma på grensen til India. Mange Chinfolk kommer som illegale flyktninger til Mizoram i India. Det spesielle for Chin-flyktninger i Mizoram er at de i liten grad fanges opp av FNs flyktningarbeid, og at mange av disse derfor blir værende illegalt i India over lang tid, uten å kunne ha håp om hjelp. Mange Chin flykter også den lange og farlige reisen til Malaysia. De er uønsket og illegale flyktninger, før de i beste fall kan bli fanget opp av FN’s flyktningorganisasjon. Bare i Malaysia er det 60.000 chinflyktninger.

Innsamlingsmål og støttebeløp fra Skien baptistmenighet i 2015 er 15.000 kr.

I tillegg støttes studenter på en bibelskole og grunnskole blant Karenflyktninger i grenseområdene mellom Myanmar og Thailand.

Innsamlingsmål og støttebeløp fra Skien baptistmenighet i 2018 er 5.000 kr.

Finn Myanmar (Burma) på kartet

Kommer du ...

mar
29
søn
11:00 Digital gudstjeneste
Digital gudstjeneste
mar 29 kl. 11:00 – 12:00
Følg gudstjenesten på denne linken https://www.youtube.com/channel/UCcc04xCjyNt5nQJoFp_MqXw  
19:00 Drive-in gudstjeneste
Drive-in gudstjeneste
mar 29 kl. 19:00
NAF-øvingsbane på Geiteryggen.
apr
5
søn
11:00 Digital gudstjeneste
Digital gudstjeneste
apr 5 kl. 11:00
Vidar Bergsland taler. https://www.youtube.com/channel/UCcc04xCjyNt5nQJoFp_MqXw

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet