W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | :Bilderull framside

Samtalegruppe er topp – bli med !

Smågruppe

Å være i bibelgruppe er et ”alfa og omega” på det å komme nær andre mennesker som går i kirken. Vi har innsett at vi rett og slett ikke har tid til å bli ordentlig kjent med andre, under en kirkekaffe, forteller Birgit Andersen.

 Starten

For snart 12 år siden startet en bibelgruppe opp i kirken vår. Vi var en gjeng med ektepar som var samlet i hverandres hjem i flere år. Noen sluttet og nye par kom til. Det var en stabil gruppe med lite utskifting. For et par år siden merket vi behovet om at flere ønsket å være med i en gruppe. Samtidig var det mange ganger vanskelig for oss som unge par, å få barnevakt. Vi delte oss dermed i en jentegruppe og en guttegruppe.

 Annen hver onsdag

Vi er nå en gjeng damer i 30-årene, enn så lenge, som møtes annen hver onsdag i våre ulike hjem. Vi har valgt å ha det så ofte, slik at vi får kontinuitet dersom vi en gang er forhindret fra å komme. Men de fleste pleier å prioritere disse treffene.  

 Enkel servering

Vi streber dessuten etter å ha så enkel servering som mulig, slik at ikke all tiden skal gå til å spise og at ikke vertinnen skal føle stress i forkant av gruppesamlinga.

 Innhold

Vår samling begynner ofte med at vi spiser, mens vi tar ”runden”. Det betyr at alle forteller litt om hvordan de har det akkurat nå, med familien, seg selv og Gud.  Kanskje vi har bedt for noe spesielt tidligere, som noen har fått bønnesvar på? Eller kanskje det er noe vanskelig, som en opplever, der andre kan dele av sin erfaring. Uansett er dette en fin måte å være fortrolige med hverandre på. Og selvfølgelig har vi en uskreven taushetsplikt i gruppa.

 Gruppeopplegg

I høst har vi gått gjennom noen kapitler i Apostlenes gjerninger, siden Sveinung Vaagen, pastoren vår, har talt om det i gudstjenestene. Vi liker godt å prate om det vi får forkynnelse om på gudstjenestene.
Tidligere har vi gått gjennom ”nesten” hele opplegget til Rich Warrens Målrettet liv.

 Åpnet opp for flere

Vi opplever at gjennom en bibelgruppe kan man bli veldig godt kjent med hverandre. På grunn av denne gruppa har vi også fått flere, nye og gode, venner bare det siste året. For i det siste har vi åpnet opp for å ta med flere. Det var en gang vi snakket om det å spørre ei ny om å være med i gruppa. Da var det ei av de nyeste i gruppa som spurte: ”Hva er problemet?”. Det er jo bare hyggelig å bli kjent med nye.

 Mange velsignelser

Selv om vi er ulike kan vi alle lære noe av hverandre og vi har ulike erfaringer med Gud som vi kan dele med hverandre. Ja, vi er virkelig heldige og velsignet som får være en del av en bibelgruppe!

Bli med i en gruppe!

Går du med et ønske om å bli med i en bibelgruppe, bør du gjøre noe med det. Jesus har skapt oss til å ha felleskap med hverandre og Han har skapt oss slik at vi skal kunne lære av hverandre og få hjelp av hverandre i kristenlivet vårt. Bibelgruppen er et godt redskap til dette.

Ta kontakt med Harald Dønnestad på telefon 35 53 80 26 og si at du ønsker å være med i en gruppe. Det vil du aldri angre på.

Birgit Andersen

Kommer du ...

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Eldre artikler