W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Sommerprat med pastor Vidar

Hjelpesending til Lativa

Når koronaen er over, har Vidar et håp: Jeg håper folk søker til fellesskapet i kirka! -Vi trenger både det åndelige og menneskelige fellesskapet i tida som kommer. Dette er viktig for både kristenlivet og den mentale helsa. Det er fantastisk gledelig med ny pastor, og for meg vil det være en velsignelse å gi stafettpinnen videre – samtidig som jeg også får være en del av den spennende fortsettelsen. Mitt menighetsliv slutter jo ikke!

Ikke pensjonist ennå
-Det er rart når noen sier jeg skal slutte, men det har jeg ikke tenkt! Jeg blir 68 i oktober og har en 60% – stilling fram til jul. Etter det får jeg og menigheten bli enige om veien videre. Lønna går nok ned, men jeg slutter ikke med en del av det jeg driver med. Samtidig er jeg ikke engstelig for å bli pensjonist – når den tid kommer… Jeg ber til Gud om at jeg ikke skal bli gammel og sur!
Jeg vil heller være til oppmuntring for ansatte og andre. Jeg har alltid brent for oppsøkende arbeid blant folk i og utenfor menigheten, men jeg har ikke hatt tid nok. Dette kan det bli mer tid til nå…

Ny garasje og leilighet

Snekring og «garasje»
-Det blir nok litt mer snekring også. Det lærte jeg av faren min. Han har hjulpet mange naboer og de aller fleste i storfamilien med snekkerarbeider. Det å hjelpe til gjennom praktisk arbeid, er bra. Dette gir igjen grunnlag for mange gode samtaler. Jeg hadde et snekkerverksted på Oppdal, og i tillegg til gode samtaler, ble det også en døråpner til bygda.

Det er ikke alltid like lett å nå fram bare med ord, men om ordene ledsages av praktisk arbeid, får de større gjennomslagskraft.

Vidar tar imot Veiviserns utskremte på verandaen i Kilebygda. Jeg kan ikke unngå å legge merke til nybygget på tomta – et bygg på størrelse med ei middels stor stavkirke! – Trenger du og Solveig all den plassen?
-Hehe, ja…. Nei, kanskje ikke… Jeg har lenge drømt om en plass der jeg kan invitere gjester.

En plass med en spesiell atmosfære. Jeg håper jeg kan skape et godt miljø med minner fra storfamilien. Det blir åpen peis, og jeg drømmer om en bakerovn til brød og fisk. Samtidig blir dette et gjestehus – med bad og hems. Underetasjen er bare garasje. Jeg har hatt flere garasjer før, men det er aldri plass til bilen der! Nå har jeg et håp om at det skal bli plass, og den gamle garasjen kan frigjøres til snekkerverksted!!

Nå om dagen er Trond Andresen og brukere fra Tilja her og jobber sammen med meg. Det var greit å ha med en fagmann til å reise bygget. Innvendig får jeg pusle selv, så kanskje det meste er ferdig om et års tid?

På Sula

Fisking på Sula
-Hva annet enn snekring kan det bli aktuelt å bruke mer tid på når du reduserer noe i kirka? – Jeg ønsker at barn og barnebarn skal få større plass. Mer tid til relasjoner og venner – til å bruke den fine naturen rundt meg. Jeg har også ei gammel hytte på 36 kvadrat i Åmdals Verk. Her er det verken vann eller strøm. Jeg har også blitt engasjert i Solveigs arbeid i Estland og Latvia. Det synes jeg er veldig meningsfullt, og flere av de Solveig har hatt med til Norge, har også fått en plass i mitt hjerte. Dessuten trives jeg veldig godt når jeg kan fiske på Sula! Her har vi et hus som ble bygget på 60 – tallet. Vanligvis er vi der 3 uker på sommeren, man kanskje det kan bli litt mer? Sula er forresten et fantastisk sted helt ute i havgapet. Her bor det rundt 50 mennesker, og her får jeg også lov til å være litt prest for beboerne. Jeg har vært med på både vielser og gudstjenester. Havet har alltid fasinert meg. Det er noe med artsmangfoldet og et slags evighetsperspektiv. En ur – rytme i dette med tidevann som kommer og går – og bølgene som har slått i millioner av år….
– Nesten litt filosofisk, der..? – Ja, det er det, men handler om hvem jeg er i dette. Jo, jeg er et menneske Gud har skapt… Havet er flott, men jeg innrømmer at det er fiskingen som trekker meg til Sula. Den dagen jeg ikke kan fiske mer, kan jeg like godt selge!

Manikyr

Solveig kommer med kald saft; det er en fin sommerkveld. Vidar har snart en ny avtale. – Det virker på oss rundt deg at du alltid er i farta med et eller annet?
– Hehe, jeg har fri på natta! Jeg sover veldig godt, og når jeg nå på sommeren står opp rundt kl. 05.00, føler jeg meg helt uthvilt! Da nyter jeg frokosten: To brødskiver og en kopp kaffe. Det er den tida på døgnet jeg bruker til arbeid som krever tankevirksomhet. Det er da jeg forbereder taler. Seinere på dagen er det for travelt, og på kvelden er jeg for trøtt.

Nå på sommeren sitter jeg ofte ute og spiser frokost mens jeg hører fuglene kvitre. Det gir energi! For øvrig er det ikke helt riktig at jeg alltid jobber med noe. Jeg er god til å slappe av inn i mellom…

Takknemlighet
-Når jeg tenker tilbake på tjenesten jeg har hatt i menigheter, er jeg takknemlig. Det har vært et privilegium og en livsberikelse. Jeg vet hvorfor jeg lever.

Dagen i dag er en Guds gave, og hvis min dag kan føre til velsignelse for noen, har dagen en mening.

Tekst: Odd Kløverød
Foto: Per Christian Holm

Kommer du ...

sep
29
ons
11:30 Lunsj og bønn
Lunsj og bønn
sep 29 kl. 11:30
Vi spiser lunsj sammen fra 11.30-12 og ber sammen etterpå.
sep
30
tor
17:00 Logos
Logos
sep 30 kl. 17:00
Barnekor for barn 1.4.trinn med sang, hobby og lek.
20:00 Soul Teens øvelse
Soul Teens øvelse
sep 30 kl. 20:00 – 21:00
 
okt
1
fre
18:00 Tweens
Tweens
okt 1 kl. 18:00 – 20:00
 
okt
4
man
18:30 Alphakurs
Alphakurs
okt 4 kl. 18:30 – 21:00
 
okt
5
tir
19:00 Allehånde
Allehånde
okt 5 kl. 19:00
Kvinnegruppe med andakt, sang, bevertning, utlodning og sosialt samvær.
okt
6
ons
11:30 Lunsj og bønn
Lunsj og bønn
okt 6 kl. 11:30
Vi spiser lunsj sammen fra 11.30-12 og ber sammen etterpå.

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Eldre artikler