W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Gud er for alle

2. juni 2006 er det Bislet games i Oslo og  Andreas Thorkildsen  er vår beste spydkaster.  Han smeller til med tidenes kast og spydet flyter og flyter og lander på hele 91.59 m ny norsk rekord og stevnets lengste kast. Stemningen står i taket og Bislet koker.

Seierssermonien skal avholdes og Andreas klyver opp på pallen på 1 plass.

En mann stående helt framme inne mot gjerdet ved stadion, han jubler mer enn de andre, så snur han seg mot publikum og roper av full hals:  Det er jeg som er faren!  Og hvem vil ikke framstå som opphav i et så stolt øyeblikk.  Hvem vil ikke identifiseres med vinnere.  Pappa Tomm kjenner seg enormt stolt og tilkjennegir sitt farskap med stor begeistring og kraft: «Det er jeg som er faren!»

Det er egentlig dette jul handler om Gud som på den jordiske arena tar et skritt fram fra usynlighet til synlighet, – fra himmel til jord og annonserer for hele verden: «Jeg kommer til dere som deres Far i himmelen!» Jeg er Far for alle som kalles Barn i himmel og på jord

Men kommunikasjon er vanskelig. Kommunikasjon krever at vi er tilstede og klar for å høre hva den andre sier. Min kone Solveig har omskrevet uttrykket. «Det går inn det ene øret og ut det andre!»  Hennes versjon er kanskje enda mer beskrivende av nåtidens kommunikasjon.  «Det ene øret går ut og inn!»

Vi er ut og inn av kommunikasjonen. Vi er ut og inn av tilstedeværelsen. Oppmerksomheten er alle steder samtidig.  Hvor mange av dere har vært innom mobilen siden dere kom inn hit i dag?  Vi kommuniserer med dem vi er fysisk sammen med og holder på med mobilen, ser på TV,  blar i et magasin- eller tenker på noe helt annet.

Tore var rusmisbruker så godt som hele livet. Helsa begynte å skrante og han fikk det for seg at nå måtte han gifte seg med sin kjæreste gjennom mange år. Han eide nemlig en leilighet som var vært en del kroner og ville ikke

at det skulle bli noen tvil om hvem som skulle arve etter han.  Dagen for giftemål var bestemt i god tid og alle papirer var undertegnet. Forlovere og fest var planlagt og alt var på plass. Bryllup kl. 13.00!

Lørdagen kommer og tidlig ved 7.30 tida ringer lederen fra senteret for rusmestring.  Du må komme nå Vidar. Tore er så dårlig at vi vet ikke om han lever til kl. 13.00.  Vi har snakka med legen og hun sier at han er terminal.  Det dsv at han står på terminalen/perrongen og toget kjører snart over i evigheten.

Jeg hiver meg rundt i bilen og kjører den 1 og en halv time det tar å komme dit.  Men hva i all verden skal jeg gjøre hvis Tore ikke er på plass og kan svare på spørsmålet: Vil du ha ……… til din kone og leve med henne til døden skiller dere?  Hvordan skal  jeg få kontakt?

Jeg får forsikret meg via noen som kan det juridiske bedre enn meg og der er tilbakemeldingen klar: Så lenge det er underskrevet er det OK og du bestemmer om det er en OK vielse eller ikke.  Det er i slike tilfeller prester ber nødbønner og jeg roper til Gud: Kjære Gud……..   Det holder liksom med det!

Tore ligger i senga på rommet sitt og ved siden av sitter kommende kone og gråter. Forloverne er der og jeg forsøker å ruske litt i Tore og får bare noen fjerne grynt til svar.  Hva gjør vi?  Den store dagen var blitt til store tårer!

Jeg forklarer litt og vi blir enige om vielse der og da.  Så liggende i senga og sittende oppi dynene med en mann på terminalen som knapt nok registrer hva som skjer spør jeg Tore: Vil du ha …… til din ekefelle….  Jeg venter på et svar……

Jeg rusker i Tore og for skam skyld å få et grynt ut av han,- som vi kunne tolke som et Ja.  Men det var dårlige greier.  Jeg ber og  lyser velsignelsen over ekteparet.  Går ned til lederen på senteret og sier: Det er nok ikke lenge til jeg må komme opp igjen for en prat om begravelsen. Det er vi skjønt enige om toget går snart, – Tore er gift men terminal.

Tidlig dagen etter ved frokosttider kommer som et under Tore ned trappen for egen maskin, jublende gladHan er gift med sin kjære og nå er han sulten og vil ha frokost.  Hele senteret i sjokk men jubler, sammen med ekteparet.

Tore levde flere år, Dro på sydenferie med sin kjære og jeg fikk gleden av å høre han bekrefte sin Jesus relasjon da han ble døpt.

Poenget med denne historien. Det kan være vanskelig for Gud å få oss i tale.

Vi er som Tore noen ganger, — ikke  helt tilstede.  Gud strever med å få oss i tale.  Men dypt inne i oss er det likevel noe som er en streng av Guds eget nærvær.  Han er nær uansett hva vi holder på med. Det ene øret går ut og inn, og så sitter vi som kona i dynene og lurer på hvor er han kammeraten min henne.

Men det har skjedd noe utvetydig og bevisst fra Guds side:

Jeg er din Far i himmelen: Vil du være min Sønn og min datter?

Du forstår: Det er jeg som er Faren…………………….

La oss ønske Vår Far i himmelen velkommen inn i vårt liv. Og begeistert rope ut.     « Det er jeg som er sønnen !»

—-

I en stall i Betlehem kom sønnen til vår jord
Nå lever han i hjertene til de som ennå tror.
De som tror at himmelen tok jorden til sin brud
og skjenket henne sønnen som ble menneske og Gud.

Kommer du ...

apr
5
søn
11:00 Digital gudstjeneste
Digital gudstjeneste
apr 5 kl. 11:00
Vidar Bergsland taler. https://www.youtube.com/channel/UCcc04xCjyNt5nQJoFp_MqXw

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet