W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Hvem i all verden er dette barnet ?

Josef og Maria er ikke de første foreldre som med forundring ser sin nyfødte og tenker: Lurer på hva det skal bli av deg? Hvordan kommer livet ditt til å arte seg? Og de hadde spesiell god grunn til å spørre. Spørsmålene ble ikke færre ettersom dagene går.

Og hva i all verden skulle Josef svare når folk sa: Jeg synes han ligner på deg? Ikke noe rart han vurderte å forlate Maria i stillhet, og ikke lage noe styr bare trekke seg stille og fredelig ut av hele greia. Dette her blir for mye for meg! Men Josef blir Jesu far.

Englebesøk, døperen Johannes som bare er et 6 måneder gammelt foster spraker vilt i Elisabeths mave når Maria nylig gravid og bærene på Jesus kommer på besøk. Vismenn og hyrder, profetord og lovprisninger om hennes nyfødte holder spørsmålet høyst levende for nybakte foreldre, – men faktisk ikke bare for foreldre og nære slekt. Men spørsmålet går fra munn til munn og etter hvert i hele Jerusalem og områdene rundt. Er Han født han vi venter på? Messias den salvede, redningsmannen.

Hvem er han denne Jesus er et spørsmål som stadig er stilt på ny og på ny fra Betlehem marker til nye generasjoner i vår tid. Like aktuelt i dag som den gang. Et utfordrende spørsmål som igjen og igjen møtes med de samme undrende tankene. Og de mange svarene, de forskjellige svarene, og de mange meningene.

Kanskje vi også i dag kan våge å undre oss, – slik mor Maria gjorde. Hun hørte hva de sa om barnet hennes. Hun sa ikke noe, men tok imot ordene og lot dem ligge i hjertet og stilte spørsmålet om igjen og om igjen. Hun ble sikkert frustrert over at Jesus sitter igjen i templet som 12 åring og snakker teologi med de lærde. Men senere så formelig sparker hun Jesus i gang med sitt første under i et bryllup i byen Kana.  Og folket undrer seg. Hvem er Jesus?  Fra barn til mann, – hvem er han?

Jesus vokser:
Har du hatt den opplevelsen av å møte noen du ikke har sett på mange mange år, – i alle dager er det deg! Jeg kjente deg ikke igjen! Du forlater dem som ungdommer, og finner dem igjen som godt voksne.

Inni hodet vårt ser vi fortsatt for oss hvordan de var som barn og unge, men vi finner dem igjen som godt voksne og har kanskje problemer med å kjenne dem igjen.

På samme måte er det for oss alle kanskje lett å se barnet i krybben, – men adskillig mer utfordrende å se Jesus som voksen. Spørsmålet om hvem han egentlig var og hva det skulle bli av hans liv avsluttes ikke ved krybben, men ved korset og en åpen grav.

 At jul og påske er to sider av samme sak.  Det er samme mannen englene sang om: «I dag er det født dere en frelser, han er Messias Herren» Det er samme mannen som er midt iblant oss og gav oss løftet om alltid å være nær, uansett hvordan livet måtte komme til å se ut, — bare rop på Gud!

Gjeterne så og hørte englene og tok en beslutning:

La oss gå like til Betlehem og se det som Gud har gjort kjent for oss, – og de skyndte seg av sted.  ( Luk 2:15)

Forresten jeg kom på noe akkurat nå: Er det noen som glemt å kjøpe en julegave til noen?  Jeg vil bare opplyse om at det er nesten for sent.  Ja for det er ikke helt for sent. Jeg har igjen 5 esker med syltetøy vi skulle ha vært kvitt.  Så tenkte jeg det at her er det mange mennesker å at det kanskje var noen her som trengte en ekstra gave.  Dere kan bare ta tak i meg etter at gudstjenesten er ferdig.  Prisen er selvfølgelig dobbel i kveld siden det er julaften.

Men hvor var vi egentlig? , —- Ser dere hvor lett det er å spore av? Bare en liten tankeflukt og så er vi langt ute på viddene. Tankene bærer oss hit og dit. Hvor var vi?   Jo vi var jo ved hyrdene som akkurat hadde besluttet å gå rett til Betlehem for å sjekke ut om det barnet de hadde hørt englene lovprise med sang fra himmelen.  Det er lett å spore av!  Hvis dere sitter igjen med denne julaften om at det var den julaften Vidar helt plutselig begynte å snakke om syltetøy, – så har dere spora av. Dette var nemlig helt planlagt.  Budskapet er dette: Gå deg ikke vill, spor ikke av gjør som gjeterne gå rett til Betlehem og sjekk, — se etter, spør hvem er han ???

Hvis gjeterne hadde slått seg ned der på marken og blitt opptatt av sine egne opplevelser, englesangen og alt det flott de hadde sett og hørt,  hivd mer ved på bålet og sagt,— nei nå må vi fordøye alt dette her, dette var store greier –nå trenger vi å roe spellet, —–da  hadde de aldri fått se Jesus. Hvis de ikke hadde gått for å se etter hadde de aldri fått se Jesus.

Budskapet er nemlig veldig enkelt: Stopp ikke opp på veien, Stopp ikke opp i tanken, stopp for all del ikke opp og la det bli med god julestemning, stopp ikke opp ved din egen frustrasjon fordi du ikke finner alle svarene. Og for all del ikke identifiser deg med Herodes og føl deg truet av barnet Jesus. Jesus kom ikke for frarøve oss livet, – men for å løfte livet til et annet nivå.   Han kom ikke for å kneble livet men for å utfolde livet. Josef valgte å bli Jesu far til tross for mange svært nærgående og utfordrende spørsmål. Maria hørte ordene om Jesus sitt eget barn og gjemte de i sitt hjerte. Kast ikke spørsmålene fra deg, – ta dem med deg! Hvem er denne Jesus, – for meg?

Hvert år er det mange ti talls millioner av kroner som ikke blir hentet hos Norsk tipping på Hamar.  Tenk det dere at folk tipper, spiller på det ene og det andre og så glemmer de å sjekke gevinsten. Titalls millioner er uavhentet hvert eneste år.   Men det er også de som vinner millioner og går glipp av hele gevinsten fordi de ikke sjekker. Men de fleste får beskjed.

Herved får du beskjed: Du har fått en gave fra Gud, – Jesus har kommet til deg !

Spørsmålet fra den første julenatt klinger like kraftig i dag, ja det klinger kraftigere og til et økende crescendo.

Kirken over hele verden (2.18 milliarder mennesker) proklamerer: «Han er Kristus, Messias, Guds salvede, verdens frelser!» målet fra den

Og i dag lyder spørsmålet påny for våre ører og til våre hjerter: Hvem er han dette barnet i stallen?

La Jesus vokse: Fra Jesus-barnet til din og verdens Frelser, Fra frelser til Herre, fra Herre til veldig Gud og evig Far, – din Far i himmelen!

Nåde være med dere!

Kommer du ...

nov
15
fre
18:00 Tweens
Tweens
nov 15 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.
nov
17
søn
11:00 Baluba
Baluba
nov 17 kl. 11:00
Baluba er søndagsskole for barn 3 år – 7.klasse. Vi møtes på gudstjenesten og deretter deler vi oss i grupper etter alder og har undervisning, lek og aktivitet.
11:00 Gudstjeneste
Gudstjeneste
nov 17 kl. 11:00
Jan Erik Larsen taler og synger.
nov
21
tor
16:00 Supertorsdag
Supertorsdag
nov 21 kl. 16:00
Supertorsdag. Mulighet for å gjøre lekser i Villaen fra kl.14.30. Torsdagsmiddagen er kl. 16-17 (påmelding) og kafé er åpen fra kl.17-19.30. Korene øver og det er aktivitetsgrupper.
16:50 Logos
Logos
nov 21 kl. 16:50
Barnekor for 1.-4.klasse med sang, spill, lek, snacks og utlodning.
18:10 Skien Soul Children
Skien Soul Children
nov 21 kl. 18:10
Korøvelse for barn og ungdom 5.-10-klasse (kl.18.10-19.50)

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet