W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Hilsen fra Granada i Spania

Amin Vanda

Vi sitter i en sofa i en liten ett-roms leilighet midt i Granada, omtrent 1,5 times kjøretur fra Malaga. Her bor Amin Vanda som de fleste sikkert husker fra menigheten i Skien.

av Bjørg Hjort

Amin, du forsvant plutselig fra Skien baptistmenighet for omtrent et år siden – hva skjedde?

Jeg fikk endelig avslag på asylsøknaden min fra UNE, med noen få dagers frist på meg til å forlate Norge. Så jeg var veldig nervøs, og jeg lurte på om det var en plan. Og jeg snakket mye med Solveig, Bjørg og Trond i den tiden. Kanskje dette var en slags eksamen fra Gud, at han ville at jeg skulle være et helt annet sted og ha en annen oppgave.

Hvordan er dagliglivet ditt nå?

Det var hardt til å begynne med, og da Solveig besøkte meg i april var jeg fortvilet. Hun ba meg tenke nøye over om Gud kanskje hadde en oppgave til meg i Spania. Den setningen hjalp meg til å endre måten jeg tenkte på. Nå er jeg er takknemlig til Gud og fornøyd med den situasjonen jeg er i. Noen dager i uka går jeg på skole for å lære spansk. Hver dag ber jeg om at Gud skal hjelpe meg med å lære språket. Jeg har fått venner her, og dag for dag prøver jeg å gjøre livet litt bedre.

Jeg prøver å ha kontakt med folk fra forskjellige kulturer og trosretninger. Noen ganger snakker jeg med dem om kristendommen. Men først og fremst prøver jeg å hjelpe andre med å være til oppmuntring, og ha god relasjon til andre mennesker.

Hvordan fungerer det med asylsøknader her i Spania?

Det er veldig annerledes enn i Norge, men nå har jeg slått meg til ro med det. Hvert halvår må man søke på nytt om opphold. I løpet av to år skal saken være avgjort, da vil man få en endelig avgjørelse. Men det kan også hende at saken blir avgjort tidligere. Det første halvåret får man bo på et mottak, neste halvår må man finne bosted selv som man får støtte til, pluss at man får en beskjeden sum til livsopphold. Når man har bodd i Spania i et år må man skaffe seg jobb, for da forsvinner støtten fra myndighetene. Jeg fikk leilighet før det første halvåret var over, det var svar på bønn! Nå ber jeg om å få en jobb og endelig opphold i Spania.

Har du funnet noen menighet å tilhøre?

Først da jeg kom til Spania gikk jeg til noen kirker. De var katolske, og det var ikke noe oversettelse til engelsk. En gang ringte Solveig til meg og fortalte om en kirke hvor det var en dame fra USA. Jeg gikk dit, og nå trives jeg i den kirken. Der er det flere som snakker engelsk. Jeg føler meg akseptert der.

Har du erfart at Gud har hjulpet deg underveis?

Gud har gitt meg masse hjelp, og han har gitt meg mennesker som har hjulpet meg.

Har du en plan eller en drøm for fremtiden?

Jeg drømmer om å hjelpe folk som er husløse og hjelpeløse i fremtiden. Gi mennesker håp og gi dem hjelp og omsorg. Jeg drømmer om en stor bygning hvor folk kan få hjelp både praktisk, men også med å finne sine gode egenskaper og få hjelp til å komme i jobb.

Amin hilser til alle i menigheten i Skien, og han ber spesielt om forbønn!

 

Kommer du ...

aug
25
søn
17:00 Baluba-oppstartsfest
Baluba-oppstartsfest
aug 25 kl. 17:00
Baluba er søndagsskole for barn 3 år – 7.klasse. Vi møtes på gudstjenesten og deretter deler vi oss i grupper etter alder og har undervisning, lek og aktivitet. Denne søndagen er alle barna samlet til[...]
17:00 Kick Off gudstjeneste
Kick Off gudstjeneste
aug 25 kl. 17:00
Pastor Vidar Bergsland taler. Tom Runar Bergane synger.

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet