W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Logos på Alle sammen-gudstjeneste

Velkommen

Medlemmer fra barnekoret Logos ønsket velkommen til søndagens Alle sammen-gudstjeneste. Denne søndagen var også allehelgensøndag.

 Logos

Det er stor innlevelse når Logos synger sine sanger.

Barnepastor Birgit Andersen talte ut fra Matt. 25;14-30
Det er som med en mann som skulle dra utenlands. Han kalte til seg tjenerne sine og overlot dem alt han eide: En ga han fem talenter, en annen to og en tredje én talent – etter det hver enkelt hadde evne til. Så reiste han.
   Han som hadde fått fem talenter, gikk straks bort og drev handel med dem og tjente fem til. Han som hadde fått to talenter, gjorde det samme og tjente to til. Men han som hadde fått én talent, gikk og gravde et hull i jorden og gjemte sin herres penger.
     Da lang tid var gått, kom tjenernes herre tilbake og ville holde regnskap med dem. Han som hadde fått fem talenter, kom fram og hadde med seg fem til og sa: ‘Herre, du ga meg fem talenter; se, jeg har tjent fem talenter til.’ Hans herre svarte: ‘Bra, du gode og tro tjener! Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye. Kom inn til gleden hos din herre!’ Også han med to talenter kom fram og sa: ‘Herre, du ga meg to talenter; se, jeg har tjent to til.’ Hans herre svarte: ‘Bra, du gode og tro tjener! Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye. Kom inn til gleden hos din herre!’
    Så kom også han fram som hadde fått én talent, og sa: ‘Herre, jeg visste at du er en hard mann, som høster hvor du ikke har sådd, og sanker hvor du ikke har strødd ut. Derfor ble jeg redd og gikk og gjemte talenten din i jorden. Se, her har du ditt.’ Men herren svarte ham: ‘Du dårlige og late tjener! Du visste at jeg høster hvor jeg ikke har sådd, og sanker hvor jeg ikke har strødd ut. Da burde du ha overlatt pengene mine til dem som driver med utlån, så jeg kunne fått dem igjen med renter når jeg kom tilbake. Ta derfor talenten fra ham og gi den til ham som har de ti talentene! For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har. Og kast den unyttige tjeneren ut i mørket utenfor, der de gråter og skjærer tenner.’

Hun delte også historien om Martha Berry. Martha Berry hadde en drøm om å hjelpe barn. Hun begynte derfor en skole for fattige barn. Hun hadde ingen bøker, ikke noe skolelokale og ingen penger, men hun hadde en drøm. En dag gikk hun til Henry Ford for å spørre om et bidrag. Ford tok handa nedi bukselomma og fant en dollar, som han gav til Martha. Folk flest ville blitt fornærmet, her har vi en multimillionær og alt han har å gi bort er en dollar. Martha på sin side takket for dollaren gikk og kjøpte en pakke med frø, som hun plantet i hagen, fikk en avling, solgte den og kjøpte flere frø. Etter å ha høstet avlingen 3 eller 4 ganger hadde hun nok penger til å kjøpe en gammel bygning til barna. Etterpå gikk hun tilbake til Henry Ford og sa Se hva din dollar har gjort. Han ble så imponert at han donerte en million dollar til Berry-skolen.

 

 

Kommer du ...

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet