W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Med kjærlighet fra Lativa

Poster

With love from Latvia

Ilze Jaunzeme (piano) og Agate Ozoliņa (cello)

Denne konserten er en del av markeringen av Latvias 100 års jubileum. Landet erklærte seg selvstendig fra Sovjetunionen 18. november 1918 og beholdt sin frihet i 22 år. Fra 1940 ble landet igjen okkupert, men fikk tilbake sin selvstendighet i 1991. 

Musikk er en særegen kilde til utholdenhet og stolthet for det latviske folket, og svært viktig i deres feiring av frihet og selvstendighet. Landets unike sang- og kor-tradisjon står på Unescos verdensarvliste.  

Latvia fikk sin uavhengighet fra Sovjet-unionen under en periode som ble kalt «Den syngende revolusjon» (1987-1991), og mange land er opptatt av dette fenomenet hvor en ikke-voldelig revolusjon  – kun basert på sang og massemønstringer kunne føre til en fredelig løsrivelse.

Programmet gir et godt bilde av hva den latviske nasjon står for. Frihet og fred, samt kjærligheten til sang og musikk. Du vil oppleve kjærligheten til naturen i Janis Medins «Preludes», den nasjonale stolthet i Alfreds Kalnins «Hymn to my Homeland», samt den inderlig vakre «Air» av Janis Medins.

Den løsslupne atmosfære opplever du i Peteris Plakidis «Dances of Shadows», og det er masse musikalsk humor i den herlige «Humoresque» av Janis Keplitis. Og til slutt den presenteres den energiske og følelsesladde «Tango» av Imants Zemzaris!

Som en hilsen til Norge vil musikerne fremføre «Tri slåttar frå Agder» av Sverre Eftestøl, samt musikk fra Edvard Griegs «Peer Gynt-suite»

Cellisten Agate Ozolina er en allsidig kunstner og leder en rekke kammermusikkgrupper og orkestre og hun er aktiv som solist både i Latvia og i utlandet. Med hennes musikalske familie-ensemble turnérer Agate Ozolina i Tyskland, Norge, Sverige og Danmark hver sommer, og hun musiserer ofte sammen med sin man Peteris Ozolins, som også er cellist.
Agate Ozolina har studert med Eleonora Testeleca ved Det latviske musikkakademi, med Jeroen Reuling og René Berman i ArtEZ Academy of Music i Nederland, og for tiden arbeider hun med sin mastergrad i kammermusikk ved Det latviske musikkakademi. Hun har vunnet priser ved flere nasjonale cellokonkurranser, samt at hun ble prisevinner ved «International Karl Davidov» cello-konkurranse. En av hennes lidenskaper er å undervise unge cellister, og Agate Ozolina gjør det med stor suksess. Elevene hennes høster stadig priser i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Pianisten Ilze Jaunzeme elsker å dele skjønnheten i musikken, samt å treffe medmennesker via musikk. Hun har gitt solokonserter i Norge, Tyskland, Latvia, Polen og Sverige. I tillegg til sin solokarriere, er hun også godt inne i kammermusikkens verden, der hun spiller sammen med fiolinisten Paula Šūmane og cellisten Agate Ozoliņa. Hun har deltatt ved Aurora Winter Classic Festival in Sweden og Biezsciady bez granic Festival in Poland. Ilze Jaunzeme har samarbeidet med en rekke samtidskomponister og hun har urframført en rekke verk av komponister som Natalija Munda, Laura Gustovska, Ieva Klingenberga og Trond Erikson. Som solist har Januzeme spilt med Dresden Sinfonietta, Madona Festival Orchestra, samt Lviv kammerorkester. Hun har under professorene Arnis Zandmanis, Herta Hansena and Sergei Osokins på det latviske musikkakademiet, der hun også har tatt sine master-eksamener. Ilze Jaunzeme har også blitt tildelt the Latvian Ministry of Culture Award for Outstanding Achievements.

 

 

Kommer du ...

sep
19
tor
16:30 Konfirmasjon
Konfirmasjon
sep 19 kl. 16:30
Konfirmasjonsundervising med middag
sep
20
fre
18:00 Tweens
Tweens
sep 20 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.
sep
22
søn
11:00 Baluba
Baluba
sep 22 kl. 11:00
Baluba er søndagsskole for barn 3 år – 7.klasse. Vi møtes på gudstjenesten og deretter deler vi oss i grupper etter alder og har undervisning, lek og aktivitet.
11:00 Gudstjeneste
Gudstjeneste
sep 22 kl. 11:00
Taler: Christel Trainer
sep
26
tor
16:00 Supertorsdag
Supertorsdag
sep 26 kl. 16:00
Supertorsdag. Mulighet for å gjøre lekser i Villaen fra kl.14.30. Torsdagsmiddagen er kl. 16-17 (påmelding) og kafé er åpen fra kl.17-19.30. Korene øver og det er aktivitetsgrupper.
16:50 Logos
Logos
sep 26 kl. 16:50
Barnekor for 1.-4.klasse med sang, spill, lek, snacks og utlodning.
18:10 Skien Soul Children
Skien Soul Children
sep 26 kl. 18:10
Korøvelse for barn og ungdom 5.-10-klasse (kl. 18.10-19.50)

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet