W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Menighetsbesøk i Nepal

Vi har nylig kommet hjem etter vår tredje tur til Nepal. Og vi sitter igjen med mange gode og sterke minner. Siden vi besøkte landet for første gang for 4 år siden har det skjedd mange endringer fra myndighetene sin side som gjør det vanskeligere å være kristen i Nepal.

Bjørg Hjort blant nepalesiske kvinner

Denne gangen besøkte vi fjellandsbyen Khotang, en reise på 9 timer ut fra Kathmandu. Underveis ble det mye «Nepali massage» pga ekstremt dårlige veier. Turen gikk gjennom vakkert landskap med mange fjelloverganger. Friluftsmøtet i landsbyen ble dessverre avlyst pga de nye reglene fra myndighetene hvor man er spesielt negative til hvite som kommer med hjelpesendinger og deler evangeliet. Vi fikk høre vitnesbyrd om hvordan hinduene hadde kommet til tro i landsbyen til tross for forfølgelser.

Vi hadde med ca. 15 kg ulltøy som var strikket av et team på 12 kvinner i Skien, hvor den eldste er over 90 år gammel. Dette overleverte vi til pastorer på de ulike stedene vi besøkte, siden vi ikke fikk lov til å dele ut selv. De flotte klærne kommer stor sett til å bli pakket inn som julegaver til trengende mennesker. En av dagene besøkte vi et barnehjem hvor vi hadde vært tidligere. Her kunne vi dele ut klær og oppleve gleden over gavene.

Trond Hjort leker

Det meste av tiden tilbrakte vi i en liten by som heter Nijgadh nær grensen mot India. Her bor pastoren og hans familie som vi snakker med på skype jevnlig i løpet av året. I menigheten hans fikk vi tale på lørdagsmøtene, kvinnemøtene og bønn- og fastemøtene som de har ukentlig. Det var spesielt gøy å bidra med drama og barnesanger med bevegelser. Alt dette var nytt for menigheten, så det skapte begeistring. Vi fikk også være med ut til landsbyene i jungelen, og siden regntiden var litt forsinket måtte vi krysse en elv og fortsette til fots et stykke ut i jungelen.

Baptistledere i Nepal

I denne delen av Nepal ble det satt fyr på 5 kirker i mai måned og en del ledere ble fengslet. De kristne uttaler at de er klar for forfølgelser som måtte komme, men de ønsker ikke at myndighetene kan gjøre alt dette uten at noen kjenner til det. Behovet for å bli en del av et større nettverk ble nevnt av flere kirkeledere vi snakket med. Siste dagen i Nepal var vår venn Hari og vi på besøk i Nepal Baptist Union. Hari har startet prosessen med å melde inn menigheten sin som baptistkirke, og han har selv en mastergrad i teologi fra et baptistseminar i Kerala i India. Det var spennende å høre om alt som skjer i Nepal i regi at baptistene.

Bjørg og Trond Hjort

Kommer du ...

sep
19
tor
16:30 Konfirmasjon
Konfirmasjon
sep 19 kl. 16:30
Konfirmasjonsundervising med middag
sep
20
fre
18:00 Tweens
Tweens
sep 20 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.
sep
22
søn
11:00 Baluba
Baluba
sep 22 kl. 11:00
Baluba er søndagsskole for barn 3 år – 7.klasse. Vi møtes på gudstjenesten og deretter deler vi oss i grupper etter alder og har undervisning, lek og aktivitet.
11:00 Gudstjeneste
Gudstjeneste
sep 22 kl. 11:00
Taler: Christel Trainer
sep
26
tor
16:00 Supertorsdag
Supertorsdag
sep 26 kl. 16:00
Supertorsdag. Mulighet for å gjøre lekser i Villaen fra kl.14.30. Torsdagsmiddagen er kl. 16-17 (påmelding) og kafé er åpen fra kl.17-19.30. Korene øver og det er aktivitetsgrupper.
16:50 Logos
Logos
sep 26 kl. 16:50
Barnekor for 1.-4.klasse med sang, spill, lek, snacks og utlodning.
18:10 Skien Soul Children
Skien Soul Children
sep 26 kl. 18:10
Korøvelse for barn og ungdom 5.-10-klasse (kl. 18.10-19.50)

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet