W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Arkiv, Nyheter

Sterke inntrykk i Latvia

Nedenfor kan du lese erfaringene som Kari Flystveit Stave gjorde på turen. Hun er kona til bussjåføren som kjørte gruppa.

En av fordelene med å være gift med en bussjåfør, er at en får mulighet til å bli med på noen bussturer iblandt. Denne vinterferien fikk vi være med på en fantastisk innholdsrik og meningsfylt tur til Riga i Latvia. Er så takknemlig for at vi som familie fikk bli med på dette. 14 timer i buss og 17 timer på ferje, sier seg jo selv at det er ei lang reise. Men når du er i godt selskap med trivelige mennesker, virker det ikke så langt. Er så takknemlig for at vi fikk være Skien Baptistkirke med Pastor Vidar Bergsland, og ikke minst hans kone Solveig Bergsland. Større hjerter som er fylt med Guds kjærlighet som disse to har, tror jeg ikke finnes på denne jord. Det var en fantastisk gjeng, og vi følte oss inkludert fra første stund. 

Søsken

Mye vondt og trist møtte oss i Latvia. Fikk besøke noen leiligheter, og du blir bare målløs når du får sett hvordan noen mennesker virkelig lever. Familier som bor i små rom, noen hadde ikke strøm, en søskenflokken som måtte klare seg uten foreldre. Var innom et dagsenter, hvor barn kan komme å tilbringe tid etter skolen. Der kunne de få mat, få hjelp til lekser før de måtte gå hjem til kalde leiligheter, og kanskje «fulle» foreldre for å sove. Ja, det gjør noe med deg, når du får sett det med dine egne øyne. Får dårlig samvittighet, når en tenker på alt vi kan klage på her……

Rydding

Vi ble delt inn i grupper på forskjellige områder. Min gruppe ble plassert på noe de kaller et Shelter. Det er et sted for hjemløse. Sengene de hadde der var noen harde massasjebenker, med bare noen pledd. Vi fikk være med på å re opp sengene med nye dyner og puter og sengesett. Nye gardiner fikk de. Ny komfyr, og en fryseboks fylt med halvstekte gourmetbrød fra Norge fikk de. Det var fantastisk å kunne være med på å hi de dette oppløftet. Også den gleden og takknemligheten vi fikk tilbake. Helt fantastisk!! Det ble veldig sterkt da vi etterpå hørte at det ekteparet som driver dette shelteret, var så utslitte og utbrente, at de var i ferd med å gi opp. Da kjenner du på at du er på rett plass til rett tid….

Ungdomsmøte

En fantastisk og opplevelsesrik tur ligger bak oss. 43 stk. i alderen 10 – ca 75 år fikk oppleve dette sammen. Syns det er så fint at menigheter kan legge opp konfirmantturer som en menighetstur på denne måten som Skien Baptiskirke gjorde det.

Tror vi alle har godt av å være med på en sånn type tur. Vi vet jo at vi har det godt her vi bor, men du blir bare enda mer takknemlig for hvor godt du har det etter dette. Det var jo bare en liten dråpe i det store havet vi fikk være med å utrette, men det var utrolig fint å få være med på.

 

Kommer du ...

sep
28
ons
11:30 Lunsj og bønn
Lunsj og bønn
sep 28 kl. 11:30
Vi samles til lunsj i underetasjen og bønn fra kl. 12-12.30. Velkommen uansett alder!
sep
29
tor
08:00 Diakonikonferanse
Diakonikonferanse
sep 29 kl. 08:00 – 15:30
 
17:00 Logos øvelse
Logos øvelse
sep 29 kl. 17:00
Barnekor for barn som går i 1.-4.trinn. Vi synger, leker og har utlodning og pausemat. Vi er ferdige kl.18.30.
20:00 Soul Teens øvelse
Soul Teens øvelse
sep 29 kl. 20:00 – 21:00
 
sep
30
fre
18:00 Tweens
Tweens
sep 30 kl. 18:00
 
19:00 Bæggers spesial
Bæggers spesial
sep 30 kl. 19:00
Ungdomssamling i Villaen/kirken med taco, samling, aktiviteter og kiosk.
okt
5
ons
11:30 Lunsj og bønn
Lunsj og bønn
okt 5 kl. 11:30
Vi samles til lunsj i underetasjen og bønn fra kl. 12-12.30. Velkommen uansett alder!

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Eldre artikler