W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Pastorparet i Frankfurt

Viktoria og Robert

Stor hilsen fra Frankfurt am Main, fra en tidligere Skien-eser, Robertas og kona Victoria! Vi savner Skien Baptistmenighet og håper og få komme på besøk sammen en dag.

 av Robertas Aleksandravicius

Så mange forandringer det er i livene våre akkurat nå! I sommer, nærmere bestemt 26. august, giftet vi oss i Sofia, Bulgaria. Vi hadde flere fra Skien, som var med og feiret oss. Det var skikkelig hyggelig! Jeg hadde allerede da bodd i Bulgaria i noen måneder og hjulpet med bryllupet. (så mye som en mann får lov til!) Perioden var strevsom, men fin, og var avsluttet med en flott bryllupstur til Praha.

Hva gjorde vi så?

Vi hadde allerede gjort oss noen tanker om hva vi skulle gjøre etter bryllupet. Forrige november ble vi kontaktet av en pastor i Frankfurt, som ønsket å få oss på besøk, med en mulig tanke om at vi skulle komme og jobbe der. Dette var en pastor som Victoria kjente fra et lederkurs med EBF (Europeisk Baptist Føderasjon). Han jobbet for en menighet som tilhører IBC (Internasjonal Baptist Konvensjon), og var en av menighetene som grunnla konvensjonen.
Vi dro på besøk, og ganske kort tid etter, bestemte oss for at Frankfurt ble stedet der vi skulle bli.

Vi flyttet altså noen dager etter bryllupet, og har bodd her siden den 2. september.

Hva går kirken ut på?

Multination Church, som den heter, har noen drømmer. Mottoet er «Å koble med Gud, med hverandre og koble andre globalt-tenkende folk med Gud». Kort sagt, så forsøker Multination Church å være en trofast Jesu kirke i internasjonale byer. Målgruppe er folk som tenker internasjonalt, er i internasjonale kretser, jobber for utenlandske selskaper og snakker engelsk.

Framgangsmåte er å plante nye menigheter rundt om i verden som kommer til å tilhøre ett samme nettverk, bære på samme navn, ha likt fokus i Bibeltro undervisning, evangelisering og kirkeplanting.

Jeg og Viktoria er noen av de første som det er tenkt at skal bli trent i Multination sitt «DNA», for en viss periode i Frankfurt, for så, hvis det er de planene som Gud har, å bli sendt ut til et annet sted for å starte en Multination Church.

Hva gjør vi praktisk?

På en side, hjelper Victoria og jeg med behov som menigheten har. Det består nå hovedsakelig i strukturering av barne- og ungdomsarbeidene. På en annen side, får vi opplæring i typiske «pastoroppgaver», slik som preking, barnevelsignelser, besøk, og så videre.

Men våre oppgaver er veldig fleksible og utfordrer oss til å være kreative og på mange måter skape oppgaver for oss selv.

Vi studerer også teologi begge to. Jeg tar siste året på Høyskole for Ledelse og Teologi (mest fra avstand) og Victoria har akkurat begynt på en master.

Hvordan går det så langt?

Vi synes at det er en kjempefin mulighet for oss å lære og å bli utfordret. Det er ikke så enkelt å flytte til et nytt land og prøve å lære seg tysk (vi snakker bare engelsk på jobb). Men Gud er med og vi er veldig fornøyd.

Vi har lyst til å få mange besøk, så om noen skal innom Frankfurt, så si gjerne ifra!

Be for oss

Vi vil spørre dere om å be for oss. Be om visdom i arbeidet, og i det å hvile. Be om at vi skal høre godt etter hvor det er Gud vil at vi skal være og hva vi skal gjøre. Be for våre studier.

 

Kommer du ...

apr
21
søn
11:00 1.påskedags gudstjeneste
1.påskedags gudstjeneste
apr 21 kl. 11:00
Fellesgudstjeneste med Porsgrunn og Langesund. Ragnhild Aa leder, Morten Sundquist taler og synger. Nattverd.
11:00 Kirkekino
Kirkekino
apr 21 kl. 11:00
Film for barna under gudstjenesten
apr
25
tor
14:30 Bæggers
Bæggers
apr 25 kl. 14:30 – 19:00
kl. 14.30 – 16.00   Leksehjelp/Lek/Sosialt kl. 16.00 – 17.00   Middag i kirken kl. 17.00 – 18.00  Leker og moro i stua i Bæggers kl. 18.00 – 19.00  Sosialt samvær i bæggers
14:30 Supertorsdag
Supertorsdag
apr 25 kl. 14:30
Leksehjelp, middag, kafe og ulike aktiviteter for barn og unge og familier. Middag påmelding: 9594 6342
16:50 Logos
Logos
apr 25 kl. 16:50
Øvelse for barnekor for barn 1.-4.klasse
18:10 SSC
SSC
apr 25 kl. 18:10
Korøvelse for barn og unge 5.-10.trinn
20:00 Soul Teens øvelse
Soul Teens øvelse
apr 25 kl. 20:00 – 21:00
 
apr
26
fre
18:00 Tweens (tur?)
Tweens (tur?)
apr 26 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet