W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Menighetsbesøk i Nepal

Vi har nylig kommet hjem etter vår tredje tur til Nepal. Og vi sitter igjen med mange gode og sterke minner. Siden vi besøkte landet for første gang for 4 år siden har det skjedd mange endringer fra myndighetene sin side som gjør det vanskeligere å være kristen i Nepal.

Bjørg Hjort blant nepalesiske kvinner

Denne gangen besøkte vi fjellandsbyen Khotang, en reise på 9 timer ut fra Kathmandu. Underveis ble det mye «Nepali massage» pga ekstremt dårlige veier. Turen gikk gjennom vakkert landskap med mange fjelloverganger. Friluftsmøtet i landsbyen ble dessverre avlyst pga de nye reglene fra myndighetene hvor man er spesielt negative til hvite som kommer med hjelpesendinger og deler evangeliet. Vi fikk høre vitnesbyrd om hvordan hinduene hadde kommet til tro i landsbyen til tross for forfølgelser.

Vi hadde med ca. 15 kg ulltøy som var strikket av et team på 12 kvinner i Skien, hvor den eldste er over 90 år gammel. Dette overleverte vi til pastorer på de ulike stedene vi besøkte, siden vi ikke fikk lov til å dele ut selv. De flotte klærne kommer stor sett til å bli pakket inn som julegaver til trengende mennesker. En av dagene besøkte vi et barnehjem hvor vi hadde vært tidligere. Her kunne vi dele ut klær og oppleve gleden over gavene.

Trond Hjort leker

Det meste av tiden tilbrakte vi i en liten by som heter Nijgadh nær grensen mot India. Her bor pastoren og hans familie som vi snakker med på skype jevnlig i løpet av året. I menigheten hans fikk vi tale på lørdagsmøtene, kvinnemøtene og bønn- og fastemøtene som de har ukentlig. Det var spesielt gøy å bidra med drama og barnesanger med bevegelser. Alt dette var nytt for menigheten, så det skapte begeistring. Vi fikk også være med ut til landsbyene i jungelen, og siden regntiden var litt forsinket måtte vi krysse en elv og fortsette til fots et stykke ut i jungelen.

Baptistledere i Nepal

I denne delen av Nepal ble det satt fyr på 5 kirker i mai måned og en del ledere ble fengslet. De kristne uttaler at de er klar for forfølgelser som måtte komme, men de ønsker ikke at myndighetene kan gjøre alt dette uten at noen kjenner til det. Behovet for å bli en del av et større nettverk ble nevnt av flere kirkeledere vi snakket med. Siste dagen i Nepal var vår venn Hari og vi på besøk i Nepal Baptist Union. Hari har startet prosessen med å melde inn menigheten sin som baptistkirke, og han har selv en mastergrad i teologi fra et baptistseminar i Kerala i India. Det var spennende å høre om alt som skjer i Nepal i regi at baptistene.

Bjørg og Trond Hjort

Kommer du ...

okt
19
fre
18:00 Tweens
Tweens
okt 19 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.
okt
25
tor
14:30 Supertorsdag
Supertorsdag
okt 25 kl. 14:30
Supertorsdag samler barn og unge til lekser (14.30-16), Torsdagsmiddag kl. 16-17, barnekor, Soul Childrenkor og ungdomsaktiviteter utover ettermiddagen og kvelden. Både foreldre, barn og unge er velkommen til å delta. Det er kafé utover ettermiddagen.
16:50 Logos
Logos
okt 25 kl. 16:50
Barnekor for barn 1.-4.trinn
17:00 Trall
Trall
okt 25 kl. 17:00
Trall er småbarnssang for barn 1-6 år sammen med foreldre/foresatte. Vi har først en saggsamling og avslutter med lek og kveldsmat.
18:15 SSC
SSC
okt 25 kl. 18:15
Skien Soul Children er et kor for barn og unge 5.-10.trinn som øver annenhver torsdag.
19:15 SSTeens
SSTeens
okt 25 kl. 19:15
Skien Soul Teens er et kor for ungdom 10.trinn og oppover
okt
26
fre
18:00 Tweens
Tweens
okt 26 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet