W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Hjelper barn og ungdom i Latvia

Tabitasenter i Orge

Norsk forening for gatebarn i Estland – NOGE har tatt turen sørover til Ogre i Latvia. Der har et stort hus blitt kjøpt inn for å gi et tilbud til fattige barn i byen. Tabitasenter er navnet på det nye tilbudet. Målgruppen er barn som i første rekke bor i en sosialblokk som verken har innlagt vann eller avløp, og er forferdelig kummerlig. I senteret skal de kunne få et måltid, dusj og leksehjelp i framtiden.

Ann Christin og Solveig

Ann Christin Wright Lia og Solveig Bergland leder arbeidet med å få etablert senteret. Det er mange detaljer som må utformes med arkitekten og formaliteter som må ordnes med kommunen, før bygget kan istandsettes slik som drømmen er. Det tar litt for lang tid når en er utålmodig etter å komme i gang med arbeidet. 

Ledermøte med Ogre baptistmenighet

Den første helga i januar var ledere fra Skien baptistmenighet og frivillige medarbeidere på plass i Ogre for å møte den lokale baptistmenigheten. Skien baptistmenighet ønsker å bygge fellesskap med Ogre baptistmenighet, siden de vil være en den menigheten hvor Tabitasenterets arbeid forankres lokalt. Det ble en god utveksling av tanker og ideer på lørdags ettermiddagen. Ogre baptistmenighet er allerede engasjert sammen med kommunen i å gi husly til dem som har behov for et sted å bo, og uttrykte et klart ønske om å støtte opp om arbeidet som vil starte opp i senteret.

Forbønn for Mudite

Mudite Mardoka vil lede det daglige arbeidet på Tabitasenteret. På lørdagen ble det offisiell snorklipping, og etterpå ba pastor Vidar Bergsland i Skien baptistmenighet og pastor Dainis Pandars i Ogre baptistmenighet for henne og senterets arbeid.

Gudstjeneste i Ogre

På søndag formiddag var det tid for gudstjenestefellesskap. Den lokale baptistmenigheten opplevedes som en aktiv og inspirerende menighet med et klart mål om å nå ut med evangeliet. Jan Sæthre gav en hilsen fra Skien baptistmenighet, Solveig Bergsland fortalte om sin oppvekst og kall til å jobbe med gatebarn i et vitnesbyrd og Vidar Bergsland talte om hvordan vi bryr oss om de menneskene rundt oss.

Laura og Bård

Bård Aasland ledet et par lovsanger under gudstjenesten. Han hadde med seg Laura, som er en av de lokale ungdommene som har vært på besøk hos sin vertsfamiline i Norge. Laura sang vakkert om at My life is in Your hands.

På søndag kveld var det Happy Day i Tabitasenteret med barn og foreldre som trenger en oppmuntring i en trist og vanskelig hverdag.

Besøket i Orge legger til rette for et framtidig samarbeid med Ogre baptistmenighet. Allerede i februar skal konfirmantene sammen med  andre fra Skien baptistmenighet til Latvia for å utforske mer av samarbeidet som er i ferd med å vokse fram både innen det sosiale arbeidet på senteret og i den lokale baptistmenigheten. Ogre baptistmenighet har spesielt spurt om Skien kan gi dem noen tips om familiearbeid.

Kommer du ...

okt
25
tor
14:30 Supertorsdag
Supertorsdag
okt 25 kl. 14:30
Supertorsdag samler barn og unge til lekser (14.30-16), Torsdagsmiddag kl. 16-17, barnekor, Soul Childrenkor og ungdomsaktiviteter utover ettermiddagen og kvelden. Både foreldre, barn og unge er velkommen til å delta. Det er kafé utover ettermiddagen.
16:50 Logos
Logos
okt 25 kl. 16:50
Barnekor for barn 1.-4.trinn
17:00 Trall
Trall
okt 25 kl. 17:00
Trall er småbarnssang for barn 1-6 år sammen med foreldre/foresatte. Vi har først en saggsamling og avslutter med lek og kveldsmat.
18:15 SSC
SSC
okt 25 kl. 18:15
Skien Soul Children er et kor for barn og unge 5.-10.trinn som øver annenhver torsdag.
19:15 SSTeens
SSTeens
okt 25 kl. 19:15
Skien Soul Teens er et kor for ungdom 10.trinn og oppover
okt
26
fre
18:00 Tweens
Tweens
okt 26 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.
okt
28
søn
11:00 Gudstjeneste
Gudstjeneste
okt 28 kl. 11:00
Dainis Pandars fra Ogre Baptistkirke i Latvia taler.

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet