W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Vi er på rett plass

Blant medarbeidere

Elina og Jon Viktor Lilienberg reiste i høsten til Sør – Afrika for å jobbe som misjonærer ved Michaels Childrens Village (MCV). Her har de bestemt seg for å jobbe de to neste årene. De ble spurt om å sende en julehilsen til menigheten, noe de svaret ja til med en gange.

Jon Viktor skriver:

Her kommer en liten oppdatering fra deres misjonærer i Sør-Afrika.

Vi utfyller hverandre

Da vi opplevde at Jesus talte til oss om å dra som misjonærer til Sør-Afrika tidligere i år, var vi spente på hva som ventet oss, og hvorfor Gud ville sende oss akkurat dit. En av tingene som jeg så mest fram imot var å få tjene under et godt lederskap, som en del av et team. Da vi ble kjent med misjonsteamet her, var det sterkt å se hvor ulike mennesker det bestod av, men allikevel hvor perfekt de utfylte hverandre. Det morsomme er at det virker som om vi passet inn i teamet her, nesten som to manglende puslespillbrikker. Det gir oss også en fred og bekreftelse om at vi er på rett plass.

Har vært med på mye!

Når jeg skriver dette har vi vært her i litt over 3 måneder, noe som føles merkelig kort med tanke på alt vi har vært med på. Her er bare noen av tingene vi har opplevd: Vi har hatt husbesøk av livsfarlige slanger, adoptert en gatekatt, vært i både bryllup og begravelse, besøk i fengslet, besøkt flere bordeller, danset i timevis i kirka, hentet barn hjem fra sykehus, møtt mennesker som har blitt reist fra de døde, padlet ned elver, hatt flere magesjauer og reparert hus. Vi har fått æren av å sitte ned med prostituerte kvinner langs veien, sultne folk i slummen, fanger i fengslet og enslige menn på sykehuset, som ville ta imot Guds tilgivelse og fred da vi fortalte dem om hva Jesus har gjort for dem på korset.

På gata

Litt hjemlengsel

Det tok en stund for oss å komme oss på plass, noen ting tar mye lengre tid i Afrika enn i Norge, spesielt alt som har med papirer og kontorer å gjøre. Selv om det har vært litt hjemlengsel og tunge stunder med kulturell tilpasning, så trives vi bra, og har fått mange gode venner her, som vi er ydmyke og æret av å få tjene sammen med.

Får brukt det vi kan!
Elina har fått god bruk for utdannelsen sin som logoped her, og gir terapi til flere barn to ganger i uka. Ellers har hun fått hovedansvar for alt av donasjoner som vi får og er med og leder en søndagsskole. Jeg (Jon) har fått mulighet til å lede lovsang og preke ulike steder, og har også ansvar for å ta imot team og besøkere som kommer for å hjelpe oss i kortere eller lengre perioder.

Elina og gutt

Bønn og heksedoktere!

Ellers har vi brukt mye tid med barna på senteret, og på å fikse husene de bor i så de er klare for inspeksjon. Det er jammen mye man lærer når man gjør ting man ikke kan. Hver uke passer vi på at vi også har tid til å nå ut til mennesker utenfor basen, enten det er på husbesøk, sykehus, bordeller eller hvor som helst det finns en åpen dør. Menneskene her er veldig åpne for bønn, men også annen åndelighet;  10 minutters gangavstand fra huset vårt finnes det flere heksedoktorer (Sangomas), og til og med hekseskoler. En dame vi møtte for noen uker siden hadde en lang fortid med heksekraft, men etter mye forbønn fra menigheten bestemte hun seg for å bli en kristen, og da vi ba for henne ble hun møtt av Gud og fylt av den Hellige Ånd

Elina og Jon Viktor synger

Verdifull skatt!

Det aller mest fantastiske vi har fått oppleve er likevel å nyte av Jesus. Han er det mest vidunderlige og verdifulle vi har. Han er skatten i åkeren og den dyrebare perlen. Vi er besatt av hans skjønnhet. Om vi lykkes med alt annet, men ikke har kjærlighet for ham, så har alt likevel vært bortkastet. Så vi lar ham vinne våre hjerter. Vi lar ham fange oss med sitt blikk. Vi sier ja til ham igjen og igjen, til han får vinne mer og mer skikkelse i oss, så verden kan få se hvilken fantastisk Gud og frelser vi har!

Vi ønsker alle i Skien Baptistmenighet en fantastisk GOD JUL, og en velsignet juletid.

Takk for at dere ber for oss og husker på oss. Send oss gjerne en melding om vi kan stå sammen med dere i bønn for noe også!

Du kan følge oss på www.elinajon.tumblr.com


Varme Afrikaklemmer fra
Elina og Jon Viktor Lilienberg

 

 

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet