W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kategori | Nyheter

Armenia – landet til Noah

Ved Sevansjøen

Velkommen hjem sier Asatur Nahapetyan i Det armenske baptistsamfunnet, når han ønsker besøkende velkommen. Han sikter til at Noahs ark i bibelhistorien strandet på Araratfjellet. Noah blir dermed forfader til hele jordas befolkning, derav hilsenen velkommen hjem. Araratfjellet ligger like syd for hovedstaden Yerevan, men over i nabolandet Tyrkia til stor sorg for armenerne.

Kristent land

Armenia blir regnet som verdens eldste kristne land. Bakgrunnen er dramatisk. Gregor Lysbringeren ble fengslet når han forkynte det kristne budskapet, og satt i en trang hule i 13 år. Kong Trdat III ble syk, og Gregor Lysbringeren ba for han. Kongen ble helbredet, omvendte seg og ble døpt i år 301. Samtidig erklærte han at landet skulle være kristent. Baptistsamfunnet i Armenia hadde en kirke når det sovjetiske kommunist-regimet kollapset i 1991. I dag er det 150 baptistkirker i landet.

Besøk

Skien baptistmenighet støtter 2 kirkeplantere i regionen. Smågruppa med Bjørg og Trond Hjort, Live og Christer Lilienberg, Solveig og Vidar Bergsland og Kari og Jan Sæthre bestemte seg for å besøke kirkeplanterne. Det ble en uforglemmelig reise og et rikt fellesskap.

Flyktningmenighet

Det første besøket går til en armensk-syrisk flyktningmenighet i Yerevan. Alle medlemmene er flyktninger fra Aleppo. Menigheten som består av 100 personer i alle aldre, ledes av pastor Hagop Gulesarian. Han forteller hvordan Gud ledet han til å starte menigheten i Yerevan, ved at kirke, hus og bil ble stilt til disposisjon. Menigheten planter nå en ny menighet ut fra modermenigheten, for å nå ut til enda flere flyktninger. Avo Jerijan er ansvarlig for denne menighetsplantingen, som blir finansiert av Skien baptistmenighet.

Syrisk armensk flyktningmenighet

En søndagskveld i september fikk gruppen fra Skien muligheten til å delta på gudstjenesten i flyktningmenigheten. Pastor Vidar Bergsland gav en hilsen, Kari Nøtland Sæthre overrakte en engel som gave og Jan Sæthre talte med utgangspunkt i lignelsen om kjøpmannen som finner en verdifull perle. Gudstjenesten inneholdt mange fine lovsanger med arabisk tonsetting. Det ble også gitt anledning til forbønn ved avslutningen av gudstjenesten. Denne kvelden ble sterke bånd knyttet mellom menigheten og gruppen fra Skien.

Undercover

Mandagen etter reiste smågruppen fra Skien et stykke sydover fra hovedstaden for å møte den andre kirkeplanteren. Han var blitt fløyet inn fra et land i regionen hvor han jobber undercover med menighetsplanting. Det ble et sterkt møte hvor det ble gitt et innblikk i et vanskelig arbeid, som hadde resultert med til sammen to år i fengsel. Kirkeplanteren hadde et ønske, og det var at vi må be for han. Ingen økonomiske behov utover lønnsstøtten Skien baptistmenighet gir, men forbønnsbehovet er der konstant. Det er et viktig ansvar å følge opp for Skien baptistmenighet.

Inntrykk av landet

Gruppen fra Skien fikk også anledning til å se noen av de historiske kirkene i landet. Turen gikk til den vakre Sevansjøen med tvillingkirkene i Sevanavanklosteret, som ligger på en høyde over innsjøen. Klosteret Khor Virak som ligger på sletten under Araratfjellet, hvor Gregor Lysbringeren satt i hulen i 13 år. Det ble også tid til et besøk i hovedsetet til den armensk-apostoliske kirken i Edzjmiatsin. Den armensk-apostoliske kirken er et av 14 ortodokse kirkesamfunn i verden.

Årsmøte i EBF

Kari og Jan Sæthre var igjen noen dager i Armenia når de andre reiste hjem, og deltok på årsmøte i EBF – Den europeiske baptist-føderasjonen. Jan Sæthre har hatt en ledende rolle de siste 20 årene i denne regionale baptistorganisasjon som omfatter Europa, Midt-Østen og Sentral-Asia. I årsmøtet ble Jenni Entrican fra England valgt som ny president i EBF.

Kommer du ...

nov
16
fre
18:00 Tweens
Tweens
nov 16 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.
nov
22
tor
14:30 Supertorsdag
Supertorsdag
nov 22 kl. 14:30
Supertorsdag samler barn og unge til lekser (14.30-16), Torsdagsmiddag kl. 16-17, barnekor, Soul Childrenkor og ungdomsaktiviteter utover ettermiddagen og kvelden. Både foreldre, barn og unge er velkommen til å delta. Det er kafé utover ettermiddagen.
16:50 Logos
Logos
nov 22 kl. 16:50
Barnekor for barn 1.-4.trinn
17:00 Trall
Trall
nov 22 kl. 17:00
Trall er småbarnssang for barn 1-6 år sammen med foreldre/foresatte. Vi har først en saggsamling og avslutter med lek og kveldsmat.
18:15 SSC
SSC
nov 22 kl. 18:15
Skien Soul Children er et kor for barn og unge 5.-10.trinn som øver annenhver torsdag.
19:15 SSTeens
SSTeens
nov 22 kl. 19:15
Skien Soul Teens er et kor for ungdom 10.trinn og oppover
nov
23
fre
18:00 Tweens
Tweens
nov 23 kl. 18:00
Fredagsklubb for barn 5.-7.trinn med lek, konkurranser, andakt og mat.

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet