W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Arkiv | Nyheter

Årets adventsprogram.

Sammen i advent

 

Her er sakslista.

Menighetsmøte tirsdag 21. november 19:00

 

Gabriel Stephen talte inspirert på gudstjenesten.

Levende tro

Gabriel Stephen talte inspirert om levende tro på gudstjenesten 19. november. Han tok utgangspunkt fra Brevet til Hebreerne 11:1-3 Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser. For sin tro fikk de gamle godt vitnesbyrd. I tro forstår vi at verden er skapt ved Guds ord, og at det vi ser, har sitt opphav i det usynlige. Elin Stephen tolket.

Adrian Fhager ble barnevelsignet av en stolt farfar Ingemar Fhager, mens foreldre, storebror og barnearbeider følger spent med.

Ung Baptist ledere

Under gudstjenesten fikk møteleder Bente J Hoppestad og muligheten til å stille noen spørsmål til de ungdommene som deltar på ledertreningen til Ung Baptist.

 

 

Lovsangsteamet til Anne Sandmo synger på gudstjenesten i Skien baptistkirke.

Salme 131

 

Barnevelsignelse på søndagens gudstjeneste.

Anne og Carlos ble barnevelsignet

Jesus sier i evangeliet etter Lukas 18:15-17 De bar også spedbarna til Jesus for at han skulle røre ved dem. Da disiplene så det, ville de vise dem bort. Men Jesus kalte dem til seg og sa: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke! For Guds rike tilhører slike som dem. Sannelig, jeg sier dere: Den som ikke tar imot Guds rike slik som et lite barn, skal ikke komme inn i det.» 

Barnevelsignelse

På søndagens gudstjeneste ble Anne K. Solvang og Carlos Htun barnevelsignet. På bildet ser vi dem sammen med sine foreldre, og pastor Vidar Bergsland og barnearbeider Birgit Andersen.

David og Tove Holst Skyer

Etter barnevelsignelsen sang David og Tove Holst Skyer velsignelsen.

Utdeling av fireårsboka

Denne søndagen var det også utdeling av fireårsboka til forventningsfulle fireåringer.

Pastor Vidar Bergsland talte ut i fram brevet til Hebreerne 8:8b-12 
Se, dager skal komme, sier Herren,
da jeg oppretter en ny pakt
med Israels hus og Judas hus, 
          
ikke som den pakten
jeg sluttet med fedrene deres
den dagen jeg tok dem i hånden
og førte dem ut av Egypt.
For de ble ikke stående i min pakt,
og jeg brydde meg ikke om dem, sier Herren. 
          
Men dette er pakten jeg vil slutte
med Israels hus i dager som kommer, sier Herren:
Jeg vil legge mine lovbud i deres sinn
og skrive dem i deres hjerte.
Jeg skal være deres Gud,
og de skal være mitt folk. 
          
Da skal ingen lenger undervise
sin landsmann eller sin bror
og si: «Kjenn Herren!»
For de skal alle kjenne meg,
både små og store.
          
For i nåde vil jeg tilgi all uretten deres
og ikke lenger huske syndene deres.

I forbindelse med gudstjenesten hadde også Tore Jensen blitt utfordret til å finne et vers i hebreerbrevet, som hadde kunne tenke seg å fått forklart bedre i gudstjenesten neste søndag. Verset som ble valgt var 6:19a Dette håpet er et trygt og fast anker for sjelen.

 

Foreldrekveld mandag 23. oktober 19:00.

Spill og skjerm

Einar Ask

Mandag 23. oktober kommer Einar Ask til baptistkirken. Temaet er skjem, spill og databruk blant barn og ungdom.

Einar Ask bor i Siljan. Han er god på å kjenner ungdommer, etter mange års erfaring med ungdomsarbeid.

Kvelden bli delt i 3. I den første bolken snakker Einar om skjermtid, søvn og det sosiale aspektet rundt skjerm. I den andre bolken snakker han om spill … mest rettet mot spill som har med skyting, vold, moral og negativ påvirkning.  Det er nok endel foreldre som mener de er nokså bevisst rundt dette. Men Einar opplever at mange ikke vet så mye. Han snakker litt om hvordan man kan tilegne seg kunnskap rundt slike spill, uten å ha så stor interesse for slik. I bolken midt i mellom, blir det tid for en hyggelig atmosfære med deilig mat og sosial samvær .

Kvelden er for alle foreldre og besteforeldre eller andre som har kontakt med barn og ungdom.

Påmelding til Birgit Andersen på telefon 959 46 342.

 

Besøkte Skien baptistmenighet.

Ingemar Olsson på musikkgudstjeneste

Ingemar Olsson i Skien baptistkirke

Ingemar Olsson hadde søndagens musikkgudstjeneste i Skien baptistkirke. Omkring 100 tilhørere hadde funnet veien til kirken denne kvelden, og fikk høre at han fortsatt har et klart samfunnsengasjert kristent budskap å formidle.

Ingemar Olsson har vært en av de mest kjente kristne artistene i Skandinavia, og samtidig vært baptistpastor. Han sang kjente sanger som han selv har skrevet. Den mest kjente er nok Du vet väl om at du er värdefull

På norsk lyder den slik
Du vet vel at du er verdifull?
At du er viktig her og nå
At du er elsket for din egen skyld.
For ingen andre er som deg.
Det er for mange mennesker som ønsker å snakke om
At du bør være slik og slik.
Gud Fader selv, han aksepterer deg uansett.
Og  det kan du stole på.

Du passer inn i selve skapelsen
Det fins en oppgave for deg.
Men du er fri til å gjøre hva du vil med den,
si ja eller nei.
Du vet vel at du er verdifull?
At du er viktig her og nå.
At du er elsket for din egen skyld
For ingen andre er som deg.

 

Smågruppa besøkte kirkeplantere.

Armenia – landet til Noah

Ved Sevansjøen

Velkommen hjem sier Asatur Nahapetyan i Det armenske baptistsamfunnet, når han ønsker besøkende velkommen. Han sikter til at Noahs ark i bibelhistorien strandet på Araratfjellet. Noah blir dermed forfader til hele jordas befolkning, derav hilsenen velkommen hjem. Araratfjellet ligger like syd for hovedstaden Yerevan, men over i nabolandet Tyrkia til stor sorg for armenerne.

Kristent land

Armenia blir regnet som verdens eldste kristne land. Bakgrunnen er dramatisk. Gregor Lysbringeren ble fengslet når han forkynte det kristne budskapet, og satt i en trang hule i 13 år. Kong Trdat III ble syk, og Gregor Lysbringeren ba for han. Kongen ble helbredet, omvendte seg og ble døpt i år 301. Samtidig erklærte han at landet skulle være kristent. Baptistsamfunnet i Armenia hadde en kirke når det sovjetiske kommunist-regimet kollapset i 1991. I dag er det 150 baptistkirker i landet.

Besøk

Skien baptistmenighet støtter 2 kirkeplantere i regionen. Smågruppa med Bjørg og Trond Hjort, Live og Christer Lilienberg, Solveig og Vidar Bergsland og Kari og Jan Sæthre bestemte seg for å besøke kirkeplanterne. Det ble en uforglemmelig reise og et rikt fellesskap.

Flyktningmenighet

Det første besøket går til en armensk-syrisk flyktningmenighet i Yerevan. Alle medlemmene er flyktninger fra Aleppo. Menigheten som består av 100 personer i alle aldre, ledes av pastor Hagop Gulesarian. Han forteller hvordan Gud ledet han til å starte menigheten i Yerevan, ved at kirke, hus og bil ble stilt til disposisjon. Menigheten planter nå en ny menighet ut fra modermenigheten, for å nå ut til enda flere flyktninger. Avo Jerijan er ansvarlig for denne menighetsplantingen, som blir finansiert av Skien baptistmenighet.

Syrisk armensk flyktningmenighet

En søndagskveld i september fikk gruppen fra Skien muligheten til å delta på gudstjenesten i flyktningmenigheten. Pastor Vidar Bergsland gav en hilsen, Kari Nøtland Sæthre overrakte en engel som gave og Jan Sæthre talte med utgangspunkt i lignelsen om kjøpmannen som finner en verdifull perle. Gudstjenesten inneholdt mange fine lovsanger med arabisk tonsetting. Det ble også gitt anledning til forbønn ved avslutningen av gudstjenesten. Denne kvelden ble sterke bånd knyttet mellom menigheten og gruppen fra Skien.

Undercover

Mandagen etter reiste smågruppen fra Skien et stykke sydover fra hovedstaden for å møte den andre kirkeplanteren. Han var blitt fløyet inn fra et land i regionen hvor han jobber undercover med menighetsplanting. Det ble et sterkt møte hvor det ble gitt et innblikk i et vanskelig arbeid, som hadde resultert med til sammen to år i fengsel. Kirkeplanteren hadde et ønske, og det var at vi må be for han. Ingen økonomiske behov utover lønnsstøtten Skien baptistmenighet gir, men forbønnsbehovet er der konstant. Det er et viktig ansvar å følge opp for Skien baptistmenighet.

Inntrykk av landet

Gruppen fra Skien fikk også anledning til å se noen av de historiske kirkene i landet. Turen gikk til den vakre Sevansjøen med tvillingkirkene i Sevanavanklosteret, som ligger på en høyde over innsjøen. Klosteret Khor Virak som ligger på sletten under Araratfjellet, hvor Gregor Lysbringeren satt i hulen i 13 år. Det ble også tid til et besøk i hovedsetet til den armensk-apostoliske kirken i Edzjmiatsin. Den armensk-apostoliske kirken er et av 14 ortodokse kirkesamfunn i verden.

Årsmøte i EBF

Kari og Jan Sæthre var igjen noen dager i Armenia når de andre reiste hjem, og deltok på årsmøte i EBF – Den europeiske baptist-føderasjonen. Jan Sæthre har hatt en ledende rolle de siste 20 årene i denne regionale baptistorganisasjon som omfatter Europa, Midt-Østen og Sentral-Asia. I årsmøtet ble Jenni Entrican fra England valgt som ny president i EBF.

 

Kommer du ...

des
20
ons
00:00
des 20 kl. 00:00 – 00:00
     
11:30 Julelunsj og bønn
Julelunsj og bønn
des 20 kl. 11:30
Vi spiser en deilig lunsj sammen og har en bønnestund etterpå. Alle velkommen!

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet