W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Arkiv | Nyheter

Foreldrekveld mandag 23. oktober 19:00.

Spill og skjerm

Einar Ask

Mandag 23. oktober kommer Einar Ask til baptistkirken. Temaet er skjem, spill og databruk blant barn og ungdom.

Einar Ask bor i Siljan. Han er god på å kjenner ungdommer, etter mange års erfaring med ungdomsarbeid.

Kvelden bli delt i 3. I den første bolken snakker Einar om skjermtid, søvn og det sosiale aspektet rundt skjerm. I den andre bolken snakker han om spill … mest rettet mot spill som har med skyting, vold, moral og negativ påvirkning.  Det er nok endel foreldre som mener de er nokså bevisst rundt dette. Men Einar opplever at mange ikke vet så mye. Han snakker litt om hvordan man kan tilegne seg kunnskap rundt slike spill, uten å ha så stor interesse for slik. I bolken midt i mellom, blir det tid for en hyggelig atmosfære med deilig mat og sosial samvær .

Kvelden er for alle foreldre og besteforeldre eller andre som har kontakt med barn og ungdom.

Påmelding til Birgit Andersen på telefon 959 46 342.

 

Besøkte Skien baptistmenighet.

Ingemar Olsson på musikkgudstjeneste

Ingemar Olsson i Skien baptistkirke

Ingemar Olsson hadde søndagens musikkgudstjeneste i Skien baptistkirke. Omkring 100 tilhørere hadde funnet veien til kirken denne kvelden, og fikk høre at han fortsatt har et klart samfunnsengasjert kristent budskap å formidle.

Ingemar Olsson har vært en av de mest kjente kristne artistene i Skandinavia, og samtidig vært baptistpastor. Han sang kjente sanger som han selv har skrevet. Den mest kjente er nok Du vet väl om at du er värdefull

På norsk lyder den slik
Du vet vel at du er verdifull?
At du er viktig her og nå
At du er elsket for din egen skyld.
For ingen andre er som deg.
Det er for mange mennesker som ønsker å snakke om
At du bør være slik og slik.
Gud Fader selv, han aksepterer deg uansett.
Og  det kan du stole på.

Du passer inn i selve skapelsen
Det fins en oppgave for deg.
Men du er fri til å gjøre hva du vil med den,
si ja eller nei.
Du vet vel at du er verdifull?
At du er viktig her og nå.
At du er elsket for din egen skyld
For ingen andre er som deg.

 

Smågruppa besøkte kirkeplantere.

Armenia – landet til Noah

Ved Sevansjøen

Velkommen hjem sier Asatur Nahapetyan i Det armenske baptistsamfunnet, når han ønsker besøkende velkommen. Han sikter til at Noahs ark i bibelhistorien strandet på Araratfjellet. Noah blir dermed forfader til hele jordas befolkning, derav hilsenen velkommen hjem. Araratfjellet ligger like syd for hovedstaden Yerevan, men over i nabolandet Tyrkia til stor sorg for armenerne.

Kristent land

Armenia blir regnet som verdens eldste kristne land. Bakgrunnen er dramatisk. Gregor Lysbringeren ble fengslet når han forkynte det kristne budskapet, og satt i en trang hule i 13 år. Kong Trdat III ble syk, og Gregor Lysbringeren ba for han. Kongen ble helbredet, omvendte seg og ble døpt i år 301. Samtidig erklærte han at landet skulle være kristent. Baptistsamfunnet i Armenia hadde en kirke når det sovjetiske kommunist-regimet kollapset i 1991. I dag er det 150 baptistkirker i landet.

Besøk

Skien baptistmenighet støtter 2 kirkeplantere i regionen. Smågruppa med Bjørg og Trond Hjort, Live og Christer Lilienberg, Solveig og Vidar Bergsland og Kari og Jan Sæthre bestemte seg for å besøke kirkeplanterne. Det ble en uforglemmelig reise og et rikt fellesskap.

Flyktningmenighet

Det første besøket går til en armensk-syrisk flyktningmenighet i Yerevan. Alle medlemmene er flyktninger fra Aleppo. Menigheten som består av 100 personer i alle aldre, ledes av pastor Hagop Gulesarian. Han forteller hvordan Gud ledet han til å starte menigheten i Yerevan, ved at kirke, hus og bil ble stilt til disposisjon. Menigheten planter nå en ny menighet ut fra modermenigheten, for å nå ut til enda flere flyktninger. Avo Jerijan er ansvarlig for denne menighetsplantingen, som blir finansiert av Skien baptistmenighet.

Syrisk armensk flyktningmenighet

En søndagskveld i september fikk gruppen fra Skien muligheten til å delta på gudstjenesten i flyktningmenigheten. Pastor Vidar Bergsland gav en hilsen, Kari Nøtland Sæthre overrakte en engel som gave og Jan Sæthre talte med utgangspunkt i lignelsen om kjøpmannen som finner en verdifull perle. Gudstjenesten inneholdt mange fine lovsanger med arabisk tonsetting. Det ble også gitt anledning til forbønn ved avslutningen av gudstjenesten. Denne kvelden ble sterke bånd knyttet mellom menigheten og gruppen fra Skien.

Undercover

Mandagen etter reiste smågruppen fra Skien et stykke sydover fra hovedstaden for å møte den andre kirkeplanteren. Han var blitt fløyet inn fra et land i regionen hvor han jobber undercover med menighetsplanting. Det ble et sterkt møte hvor det ble gitt et innblikk i et vanskelig arbeid, som hadde resultert med til sammen to år i fengsel. Kirkeplanteren hadde et ønske, og det var at vi må be for han. Ingen økonomiske behov utover lønnsstøtten Skien baptistmenighet gir, men forbønnsbehovet er der konstant. Det er et viktig ansvar å følge opp for Skien baptistmenighet.

Inntrykk av landet

Gruppen fra Skien fikk også anledning til å se noen av de historiske kirkene i landet. Turen gikk til den vakre Sevansjøen med tvillingkirkene i Sevanavanklosteret, som ligger på en høyde over innsjøen. Klosteret Khor Virak som ligger på sletten under Araratfjellet, hvor Gregor Lysbringeren satt i hulen i 13 år. Det ble også tid til et besøk i hovedsetet til den armensk-apostoliske kirken i Edzjmiatsin. Den armensk-apostoliske kirken er et av 14 ortodokse kirkesamfunn i verden.

Årsmøte i EBF

Kari og Jan Sæthre var igjen noen dager i Armenia når de andre reiste hjem, og deltok på årsmøte i EBF – Den europeiske baptist-føderasjonen. Jan Sæthre har hatt en ledende rolle de siste 20 årene i denne regionale baptistorganisasjon som omfatter Europa, Midt-Østen og Sentral-Asia. I årsmøtet ble Jenni Entrican fra England valgt som ny president i EBF.

 

Immanuel Church  samarbeider med Porsgrunn baptistmenighet.

Ny baptistmenighet i Porsgrunn

Shahram Barati

Søndag 1. oktober ble det feiret at Immanuel Church er blitt en del av Det norske Baptistsamfunn. Immanuel betyr Gud med oss.

Menigheten holder til i Porsgrunn baptistkirke og samarbeider med baptistmenigheten der. Pastor Shahram Barati fortalte hvor godt de var tatt i mot under sin hilsen i festgudstjenesten.  Immanuel Church bruker farsi som sitt språk, og alle medlemmene er konvertitter fra islam. Menighetene har utarbeidet felles logo, som symboliserer at det løfter korset opp sammen.

Generalsekretær Terje Aadne og integrasjonsleder Mette Marie Hebnes fra Det norske baptistsamfunn deltok i gudstjenesten, og fortalt at menigheten ble menighet nummer 100 i Det norske Baptistsamfunn.

Immanuel Church

Pastor Vidar Bergsland i Skien baptistmenighet lyste Guds velsignelse over medlemmene i den nye baptistmenigheten i Grenland.

 

 

Søndagens gudstjeneste i Skien baptistkirke.

Dåpsgudstjeneste

Asia blir døpt

Asia Lauren Kaysarn Hem ble døpt under søndagens gudstjeneste. Menigheten gledet seg over valget hun har gjort og ønsket henne velkommen inn i menighetsfellesskapet.

Under gudstjenesten hadde møteleder Arnhild Edvardsen mottatt en hilsen fra Elina og John Viktor Lilienberg, som arbeider som misjonærer i White River i Sør-Afrika.

Pastor Vidar Bergsland tok i sin tale Ha tro til Gud – Sabatt, utgangspunkt i Brevet til Hebreerne 4:1-2 La oss altså være på vakt så det ikke skal vise seg at noen av dere blir liggende etter, siden løftet om å komme inn til Guds hvile fortsatt gjelder. For det gode budskapet er forkynt både for oss og for dem. Men ordet disse hørte, ble til ingen nytte, fordi de ikke ble ett i troen sammen med dem som hørte det.

 

Støtte til vennskapsmenigheten i Sierra Leone etter uværet.

Hjelpen har kommet fram

Hjelp til Victory Baptist Fellowship

I forbindelse med gudstjenesten i Victory Baptist Fellowship i Freetown søndag 17. september ble nødhjelpen fra Skien baptistmenighet distribuert til dem som trenger det mest. Det ble distribuert femtikilos sekker med ris og kanner med olje til matlaging. I følge ofrene fra katastrofen kom hjelpen fra i rett tid, og de er svært takknemlige. Det vil også bli betalt skolepenger og kjøpt inn skolemateriell til barna i familiene som har mistet alt.

Skien baptistmenighet har samarbeidet med menigheten Together in Christ i USA, hvor Brickson Sam er pastor, om prosjektet.

 

11 konfirmanter er klare for årets undervisning.

Årets konfirmantgruppe

Konfirmanter

Det er 11 konfirmanter i årets kull. Fra venstre Lucelie Jose, Sara W. Andresen, Linnea Hoppestad, Celine Wright Lia, Erik Dexter Øygarden, (bak), Andrew Nilsen, Jonathan Taranger, Simon Nilsen, John Nyheim Henriksen, Marius Sommer Brustad og Christian Lysø Sølyst.

Gabriel Stephen vil lede undervisningen for konfirmantene i år.

 

Nordsjø ungdomssenter for tredje året på rad.

110 på menighetshelg

For tredje år på rad var Skien baptistmenighet samlet til menighetshelg på Norsjø ungdomssenter på Akkerhaugen.

David Sølyst

David Sølyst satset alt på at hans lage skulle vinne naturstien på årets menighetshelg, men det holdt ikke helt inn til seier.

Menighetshelg 2017

Helgen ble inspirerende for deltakerne. Pastorene Vidar Bergsland og Gabriel Stephen tok utgangspunktet fra brevet til hebreerne i bibeltime og andakt på lørdagen.

Ann Christin Wright Lia

På søndagens gudstjeneste ble Ann Christin Wright Lia ønsker velkommen som medlem i Skien baptistmenighet.

Konfirmanter 2017-18

Det er 11 konfirmanter i år, og de deltok på menighetshelgen med blant annet ansvar for naturstien.

 

Kommer du ...

okt
20
fre
18:00 Tweens
Tweens
okt 20 kl. 18:00
Samling for barn i alderen 5.-7.klasse. Her har vi lek, spill, konkurranser, mat, vennskap og andakt.
okt
22
søn
11:00 Baluba/kirkekino
Baluba/kirkekino
okt 22 kl. 11:00
Kirkekino for de yngste/søndagsskole for Tweens
okt
23
man
19:00 Foreldrekveld
Foreldrekveld
okt 23 kl. 19:00
Foreldrekveld i underetasjen, med foredragsholder Einar Ask, god mat og koselig samvær. For alle foreldre.
okt
25
ons
11:30 Lunsj og bønn
Lunsj og bønn
okt 25 kl. 11:30
Vi spiser lunsj sammen og har en bønnestund etterpå. Alle velkommen!
14:30 Etter skoletid
Etter skoletid
okt 25 kl. 14:30 – 18:30
 
okt
26
tor
17:00 Logos
Logos
okt 26 kl. 17:00
Barnekor for barn i alderen 1.-4.klasse.
17:00 Trall
Trall
okt 26 kl. 17:00
Småbarnssang for barn (1-6 år) sammen med en voksen
18:15 SSC
SSC
okt 26 kl. 18:15
Øvelse for kor med barn/ungdom i alderen 5.klasse – 10.klasse.
okt
27
fre
18:00 Tweens
Tweens
okt 27 kl. 18:00
Samling for barn i alderen 5.-7.klasse. Her har vi lek, spill, konkurranser, mat, vennskap og andakt.

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet