W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Arkiv | Nyheter

I høstferien 5.-12.oktober 2019.

Menighetstur til Israel – Bibelens land

Skien baptistmenighet inviterer til en rundreise i Israel i 5.-12. oktober 2019.

Gutt i Nazareth Village

Dagsprogrammet er følgende:

Lørdag 5. oktober 2019

Avreise fra Oslo Gardermoen 13:20 med Norwegian DY1996. Innsjekking 2 timer før avreise.

Ankomst til Tel Aviv Ben Gurion Airport 19:20.

I underkant av 2 timers busstur til hotellet i Nasaret, hvor vi overnatter 3 netter.

Nasaret

Søndag 6. oktober 2019

Deltar på gudstjenesten 10:30 i Local Baptist Church i Nasaret, som holder til i Nazareth Baptist School. I etterkant av gudstjenesten håper vi å få en liten orientering om arbeidet blant baptistene i Israel av Development Officer Bader Mansour.

Etterpå besøkes Marias kilde og Bebudelseskirken (Church of the Annunciation) hvor engelen Gabriel viste seg for Maria.

Etterpå blir det en tur til Cana og besøk i Bryllupskirken (Wedding Church).

Mandag 7. oktober 2019

Nazareth Village

Vi begynner dagen med et besøk i Nazareth Village, et open-air museum som viser livet i Galilea på Jesu egen tid.

Turen fortsetter til Genesaretsjøen og det blir en båttur.

Saligprisningsberget

Deretter kjører vi til Kapernaum – Jesu egen by. Vi ser en gammel synagoge og huset til Peter. Etterpå kjører vi opp i åsen til Saligprisningsberget (Mt. of Beatitudes) hvor Jesus talte Bergprekenen. Til slutt besøker vi Tabgha, med kirken som er dedikert til underet med de 5 brødene og 2 fiskene.

Tirsdag 8. oktober 2019

Vi starter opp i Nasaret og kjører etter en stund nedover Jordandalen.

Det første besøket er i Qasr el Yahud, som er det tradisjonelle døperstedet i Jordanelven.

Så venter Jeriko, og vi besøker gamlebyen som ble ødelagt av Josva, drikker vann fra Elisjas’ kilde og tar en titt fra Fristelsesfjellet (Mount of Temptation).

Det blir en stopp ved Dødehavet og mulighet til å flyte i saltvannet. Bruk sandaler for å beskytte føttene dine.

Så går turen oppover fjellene til Betlehem, hvor vi overnatter 2 netter.

Onsdag 9. oktober 2019

Vi begynner dagen med besøk i Fødselskirken (Church of the Nativity) og på hyrdemarkene (Shepherds’ Field) utenfor byen.

Betlehem

Betlehem Bible College er i en unik situasjon som teologisk lærested på vestbredden, og vi besøker dem.

På ettermiddagen planlegger vi å kjøre til Ramallah om det er mulig. I Ramallah venter Munir Kakish som er leder for baptistene i Palestina (eller the Holy Land som de sier). Han og kona Sharon driver også et barnehjem for palestinske gutter.

Torsdag 10. oktober 2019

Denne dagen skal vi søke etter noen av hemmelighetene i den fortryllende gamlebyen i Jerusalem.

Klagemuren

Vi begynner byvandringen med å gå inn i gamlebyen via Dungporten og kommer etter hver til Vestmuren (Western Wall) eller Klagemuren, som den også kalles. Turen går videre til Tempelhøyden (Temple Mount), vi går oppover langs Via Dolorosa, og kommer til Golgata og besøker Gravkirken (Church of the Holy Sepulchre). Vi besøker også St. Anne’s Church og Betestadammen (Pool of Bethesda). Denne dagen får vi gått i gatene i gamlebyen og opplevde markedene.

Dagen blir avsluttet med et besøk på Israels offisielle minnesmerke for jødene som ble drept under Holocaust – Yad Vashem.

Vi overnatter 2 netter i Jerusalem.

Fredag 11. oktober 2019

Jerusalem

Den morgenen starter fra utsiktpunktet på Oljeberget (Mt. of Olives) mot gamlebyen. Deretter går vi ned til Getsemanehagen (Garden of Gethsemane).

Vi reiser til Zionfjellet (Mt. Zion) og besøker huset til Kaifas (House of Caiaphas) og fangehullet hvor Jesus var fengslet over natta.

Dagen blir avsluttet ved Hagegraven (Garden Tomb). Et vakkert sted for å minnes døden og oppstandelsen av vår Frelser.

Lørdag 12. oktober 2019

Søtsaker i gamlebyen i Jerusalem

Nyt dagen i Jerusalem på egenhånd.

På ettermiddagen 16:00 er det avreise til Tel Aviv Ben Gurion Airport. Vi sjekker inn 3 timer før avreisen hjem med Norwegian DY1997 20:25.

Ankomsten til Oslo Gardermoen er 00:50 natt til søndag.

Vær oppmerksom på at dagsprogrammet som er oppført kan endres på grunn av forsinkelser, trafikk, sikkerhetssituasjonen, vær eller andre grunner. Vår lokale samarbeidspartner har orientert oss om at avvik i programmet ikke gir noen refusjon, og det samme vil gjelde den enkelte deltaker på turen.

JUlekrybbe fra Betlehem

Pris

Per person i dobbeltrom NOK 13.500. Vi håper vi blir 40 deltakere, men prisen kan måtte justeres ved færre deltakere. Pris for tillegg av enkeltrom kan gis ved henvendelse til reiseleder. Prisen er kalkulert ut fra en valutakurs på 1 USD = 8,50 NOK. Ved en betydelig økning i valutakursen kan prisen for turen justeres tilsvarende.

Prisen for turen inkluderer

 • Flyreise Oslo Gardermoen – Tel Aviv med retur.
 • Rundreise i følge dagsprogram.
 • Engelskspråklig guide (vi oversetter til norsk) og buss med sjåfør.
 • Overnatting i 3 og 4 stjernes hoteller
 • Frokost og middag (uten drikke) daglig
 • Inngangsbilletter til severdigheter
 • Norsk reiseledelse ved Kari & Jan Sæthre og Odd Kløverød.

Prisen for turen inkluderer ikke

 • Lunsj med drikke.
 • Tips til guide, sjåfør og hotellansatte.
 • Reiseforsikring med avbestillingsforsikring.
 • Pass, som er gyldig i 6 måneder etter hjemreise.
 • Andre påkomne kostnader.

Påmeldingsavgift på NOK 1.000 faktureres med forfall 15. januar 2019 eller ved påmelding etter dette tidspunktet.
Depositum på NOK 4.000 faktureres med forfall 20. mars 2019.
Deltakeravgift på NOK 8.500 pluss eventuelle tillegg faktureres med forfall 20. juli 2019.

Verken påmeldingsavgift, depositum eller deltakeravgift er ikke refunderbare, og det anbefales å ha avbestillingsforsikring som dekker denne risikoen.

Tips til guide er beregnet til USD 35 per person.
Tips til sjåfør er beregnet til USD 24 per person.
Disse tipsene vil bli samlet inn i konvolutter ved avreise eller på bussen.

I tillegg er praksis vanlig
Værelsespike (Hotel maid) USD 1 per person, per dag
Pikkolo (Bell boy) USD 1 per koffert
Lunsj tips USD 1 per person

Frukt i Jordandalen

Påmelding

Påmelding skjer til Jan Sæthre på epost jsaethre(a)online.no eller mobil 901 76 760. Bruk navnet som står i passet ditt. Plassene reserveres fortløpende ved påmelding.

Arrangør

Skien baptistmenighet er arrangør av denne menighetsturen. Vi samarbeider med baptistene i Israel og lokal teknisk arrangør er Philemon Tours.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg adventsdagene i menighetens egen adventskalender.

Adventskalender

 

Rakel Johansen delte om sykdom i familien.

Flytter til Spania

Rakel Johansen

Under søndagens gudstjeneste fortalte Rakel Johansen om situasjonen i sin familie.  De har solgt huset og er klare til å flytte til Spania om tre uker. Bakgrunnen er at begge sønnene er syke. Ved å flytte håper hun og ektemannen Karl Fredrik at sønnene kan bli friske, gjennom en behandling som blant annet innebærer en intensiv antibiotika kur i et halv år på et lokalt sykehus og et bedre klima. Først skal imidlertid mor, far og sønnene ha en krevende flytur til det nye hjemlandet.

Rakel fortalte at hun ikke er en person som ikke gir opp. Nå legger vi framtiden i Jesu sine hender, sier Rakel, samtidig som hun setter lit til den medisinske behandlingen sønnene skal ha.

Etter at Rakel hadde delt sin situasjon samlet menigheten seg i en forbønnstund for henne og familien, med en bønn om at guttene skal bli friske. Alle oppfordres til å omslutte familien i bønn i dagene, ukene og månedene som kommer.

 

 

Multination Church i Frankfurt am Main.

Pastorparet i Frankfurt

Viktoria og Robert

Stor hilsen fra Frankfurt am Main, fra en tidligere Skien-eser, Robertas og kona Victoria! Vi savner Skien Baptistmenighet og håper og få komme på besøk sammen en dag.

 av Robertas Aleksandravicius

Så mange forandringer det er i livene våre akkurat nå! I sommer, nærmere bestemt 26. august, giftet vi oss i Sofia, Bulgaria. Vi hadde flere fra Skien, som var med og feiret oss. Det var skikkelig hyggelig! Jeg hadde allerede da bodd i Bulgaria i noen måneder og hjulpet med bryllupet. (så mye som en mann får lov til!) Perioden var strevsom, men fin, og var avsluttet med en flott bryllupstur til Praha.

Hva gjorde vi så?

Vi hadde allerede gjort oss noen tanker om hva vi skulle gjøre etter bryllupet. Forrige november ble vi kontaktet av en pastor i Frankfurt, som ønsket å få oss på besøk, med en mulig tanke om at vi skulle komme og jobbe der. Dette var en pastor som Victoria kjente fra et lederkurs med EBF (Europeisk Baptist Føderasjon). Han jobbet for en menighet som tilhører IBC (Internasjonal Baptist Konvensjon), og var en av menighetene som grunnla konvensjonen.
Vi dro på besøk, og ganske kort tid etter, bestemte oss for at Frankfurt ble stedet der vi skulle bli.

Vi flyttet altså noen dager etter bryllupet, og har bodd her siden den 2. september.

Hva går kirken ut på?

Multination Church, som den heter, har noen drømmer. Mottoet er «Å koble med Gud, med hverandre og koble andre globalt-tenkende folk med Gud». Kort sagt, så forsøker Multination Church å være en trofast Jesu kirke i internasjonale byer. Målgruppe er folk som tenker internasjonalt, er i internasjonale kretser, jobber for utenlandske selskaper og snakker engelsk.

Framgangsmåte er å plante nye menigheter rundt om i verden som kommer til å tilhøre ett samme nettverk, bære på samme navn, ha likt fokus i Bibeltro undervisning, evangelisering og kirkeplanting.

Jeg og Viktoria er noen av de første som det er tenkt at skal bli trent i Multination sitt «DNA», for en viss periode i Frankfurt, for så, hvis det er de planene som Gud har, å bli sendt ut til et annet sted for å starte en Multination Church.

Hva gjør vi praktisk?

På en side, hjelper Victoria og jeg med behov som menigheten har. Det består nå hovedsakelig i strukturering av barne- og ungdomsarbeidene. På en annen side, får vi opplæring i typiske «pastoroppgaver», slik som preking, barnevelsignelser, besøk, og så videre.

Men våre oppgaver er veldig fleksible og utfordrer oss til å være kreative og på mange måter skape oppgaver for oss selv.

Vi studerer også teologi begge to. Jeg tar siste året på Høyskole for Ledelse og Teologi (mest fra avstand) og Victoria har akkurat begynt på en master.

Hvordan går det så langt?

Vi synes at det er en kjempefin mulighet for oss å lære og å bli utfordret. Det er ikke så enkelt å flytte til et nytt land og prøve å lære seg tysk (vi snakker bare engelsk på jobb). Men Gud er med og vi er veldig fornøyd.

Vi har lyst til å få mange besøk, så om noen skal innom Frankfurt, så si gjerne ifra!

Be for oss

Vi vil spørre dere om å be for oss. Be om visdom i arbeidet, og i det å hvile. Be om at vi skal høre godt etter hvor det er Gud vil at vi skal være og hva vi skal gjøre. Be for våre studier.

 

 

Bjørg Hjort og Ali Fouladivanda var på besøk hos Amin'

Hilsen fra Granada i Spania

Amin Vanda

Vi sitter i en sofa i en liten ett-roms leilighet midt i Granada, omtrent 1,5 times kjøretur fra Malaga. Her bor Amin Vanda som de fleste sikkert husker fra menigheten i Skien.

av Bjørg Hjort

Amin, du forsvant plutselig fra Skien baptistmenighet for omtrent et år siden – hva skjedde?

Jeg fikk endelig avslag på asylsøknaden min fra UNE, med noen få dagers frist på meg til å forlate Norge. Så jeg var veldig nervøs, og jeg lurte på om det var en plan. Og jeg snakket mye med Solveig, Bjørg og Trond i den tiden. Kanskje dette var en slags eksamen fra Gud, at han ville at jeg skulle være et helt annet sted og ha en annen oppgave.

Hvordan er dagliglivet ditt nå?

Det var hardt til å begynne med, og da Solveig besøkte meg i april var jeg fortvilet. Hun ba meg tenke nøye over om Gud kanskje hadde en oppgave til meg i Spania. Den setningen hjalp meg til å endre måten jeg tenkte på. Nå er jeg er takknemlig til Gud og fornøyd med den situasjonen jeg er i. Noen dager i uka går jeg på skole for å lære spansk. Hver dag ber jeg om at Gud skal hjelpe meg med å lære språket. Jeg har fått venner her, og dag for dag prøver jeg å gjøre livet litt bedre.

Jeg prøver å ha kontakt med folk fra forskjellige kulturer og trosretninger. Noen ganger snakker jeg med dem om kristendommen. Men først og fremst prøver jeg å hjelpe andre med å være til oppmuntring, og ha god relasjon til andre mennesker.

Hvordan fungerer det med asylsøknader her i Spania?

Det er veldig annerledes enn i Norge, men nå har jeg slått meg til ro med det. Hvert halvår må man søke på nytt om opphold. I løpet av to år skal saken være avgjort, da vil man få en endelig avgjørelse. Men det kan også hende at saken blir avgjort tidligere. Det første halvåret får man bo på et mottak, neste halvår må man finne bosted selv som man får støtte til, pluss at man får en beskjeden sum til livsopphold. Når man har bodd i Spania i et år må man skaffe seg jobb, for da forsvinner støtten fra myndighetene. Jeg fikk leilighet før det første halvåret var over, det var svar på bønn! Nå ber jeg om å få en jobb og endelig opphold i Spania.

Har du funnet noen menighet å tilhøre?

Først da jeg kom til Spania gikk jeg til noen kirker. De var katolske, og det var ikke noe oversettelse til engelsk. En gang ringte Solveig til meg og fortalte om en kirke hvor det var en dame fra USA. Jeg gikk dit, og nå trives jeg i den kirken. Der er det flere som snakker engelsk. Jeg føler meg akseptert der.

Har du erfart at Gud har hjulpet deg underveis?

Gud har gitt meg masse hjelp, og han har gitt meg mennesker som har hjulpet meg.

Har du en plan eller en drøm for fremtiden?

Jeg drømmer om å hjelpe folk som er husløse og hjelpeløse i fremtiden. Gi mennesker håp og gi dem hjelp og omsorg. Jeg drømmer om en stor bygning hvor folk kan få hjelp både praktisk, men også med å finne sine gode egenskaper og få hjelp til å komme i jobb.

Amin hilser til alle i menigheten i Skien, og han ber spesielt om forbønn!

 

 

Denne søndagen var også allehelgensøndag.

Logos på Alle sammen-gudstjeneste

Velkommen

Medlemmer fra barnekoret Logos ønsket velkommen til søndagens Alle sammen-gudstjeneste. Denne søndagen var også allehelgensøndag.

 Logos

Det er stor innlevelse når Logos synger sine sanger.

Barnepastor Birgit Andersen talte ut fra Matt. 25;14-30
Det er som med en mann som skulle dra utenlands. Han kalte til seg tjenerne sine og overlot dem alt han eide: En ga han fem talenter, en annen to og en tredje én talent – etter det hver enkelt hadde evne til. Så reiste han.
   Han som hadde fått fem talenter, gikk straks bort og drev handel med dem og tjente fem til. Han som hadde fått to talenter, gjorde det samme og tjente to til. Men han som hadde fått én talent, gikk og gravde et hull i jorden og gjemte sin herres penger.
     Da lang tid var gått, kom tjenernes herre tilbake og ville holde regnskap med dem. Han som hadde fått fem talenter, kom fram og hadde med seg fem til og sa: ‘Herre, du ga meg fem talenter; se, jeg har tjent fem talenter til.’ Hans herre svarte: ‘Bra, du gode og tro tjener! Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye. Kom inn til gleden hos din herre!’ Også han med to talenter kom fram og sa: ‘Herre, du ga meg to talenter; se, jeg har tjent to til.’ Hans herre svarte: ‘Bra, du gode og tro tjener! Du har vært tro i lite, jeg vil sette deg over mye. Kom inn til gleden hos din herre!’
    Så kom også han fram som hadde fått én talent, og sa: ‘Herre, jeg visste at du er en hard mann, som høster hvor du ikke har sådd, og sanker hvor du ikke har strødd ut. Derfor ble jeg redd og gikk og gjemte talenten din i jorden. Se, her har du ditt.’ Men herren svarte ham: ‘Du dårlige og late tjener! Du visste at jeg høster hvor jeg ikke har sådd, og sanker hvor jeg ikke har strødd ut. Da burde du ha overlatt pengene mine til dem som driver med utlån, så jeg kunne fått dem igjen med renter når jeg kom tilbake. Ta derfor talenten fra ham og gi den til ham som har de ti talentene! For den som har, skal få, og det i overflod. Men den som ikke har, skal bli fratatt selv det han har. Og kast den unyttige tjeneren ut i mørket utenfor, der de gråter og skjærer tenner.’

Hun delte også historien om Martha Berry. Martha Berry hadde en drøm om å hjelpe barn. Hun begynte derfor en skole for fattige barn. Hun hadde ingen bøker, ikke noe skolelokale og ingen penger, men hun hadde en drøm. En dag gikk hun til Henry Ford for å spørre om et bidrag. Ford tok handa nedi bukselomma og fant en dollar, som han gav til Martha. Folk flest ville blitt fornærmet, her har vi en multimillionær og alt han har å gi bort er en dollar. Martha på sin side takket for dollaren gikk og kjøpte en pakke med frø, som hun plantet i hagen, fikk en avling, solgte den og kjøpte flere frø. Etter å ha høstet avlingen 3 eller 4 ganger hadde hun nok penger til å kjøpe en gammel bygning til barna. Etterpå gikk hun tilbake til Henry Ford og sa Se hva din dollar har gjort. Han ble så imponert at han donerte en million dollar til Berry-skolen.

 

 

 

God vennskapsbånd.

Besøk fra Ogre i Latvia

På tur

Denne helga var det besøk fra Ogre baptistmenighet i Latvia. Ogre er byen hvor Tabitasenteret er etablert og Skien baptistkirke ønsker å ha samarbeid med den lokale baptistmenigheten. Det ble knyttet gode kontakter mellom menighetene disse dagene.

Vidar med flagg

Under gudstjenesten på søndag fikk pastor Vidar Bergsland overlevert det latviske flagget av pastor Dainis Pandars, før han talte.

Før gjestene reiste fra Skien ble velsignelsen sunget for dem.

 

Samling på Luksefjellstua.

Ledersamling

Menighetsledelsen

Lørdag 20. oktober var menighetsledelse og ansatte samlet på Luksefjellstua.

Det første temaet var Det åndelige livet som ledere med innledning av pastor Vidar Bergsland. Etter lunsj fortsatte samlingen med Tjenende lederskap hvor Jan Sæthre delte tanker omkring rollen som leder. Gabriel Stephen fortalte om muligheten for en menighetsplanting på Heistad, før lederdagen ble avsluttet med en samtale om rolleavklaringer og forventninger til og fra utvalgene.

 

Gi en gave: Vipps til 10933

Luksefjellstua

Luksefjellstua

Leie menighetens hytte i Luksefjell !

Bibelen

Arkivet